'1. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen, 1. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’nin açılış törenine katıldı. Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde düzenlenen açılış törenine, İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile sanatçı ve davetliler katıldı.

Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: ”İzmir uzun bir süreden bu yana sinema festivaline ara vermişti. Bunu geçen yıl yeniden başlattık ve devam ettireceğiz. Homeros’un kentinde bir tiyatro festivalinin olmaması gerçekten kabul edilebilir bir şey değildi. Bu akşam da bu eksikliği gidermiş oluyoruz. İzmir daha nice güzellikleri inşallah hep birlikte yaşayacak. 5 yıllık görev sürem içinde Anadolu’da 25 tane yeni sahne açmış bir arkadaşınız olarak, bu konukseverliği hak eden bir yurttaş sayıyorum kendimi.”

Festival Direktörü Yener Aksu ise Ege’nin genlerinde olan tiyatro sanatını yeniden eski heyecanlı günlerine taşımayı hedeflediklerini söyledi. Festivalde sahnelenmek üzere 100’e yakın oyun başvurusu yapıldığını kaydeden Aksu, sahnelenen oyunlar arasında Ege Bölgesi’nden gelen taleplere öncelik verdiklerini dile getirdi.

Yener Aksu, festival süresince sosyal sorumluluk kapsamında hiç tiyatroya gitmemiş kişileri bu sanatla buluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Törende, ”Onur Ödülü” tiyatro ve sinema sanatçısı Turgay Tanülkü‘ye, ”Emek Ödülü” ise Prof. Dr. Bozkurt Kuruç‘a verildi. 17 Aralık’a kadar sürecek festival kapsamında 28 tiyatro topluluğu, İzmir’deki 7 ayrı salonda toplam 35 oyun sahneleyecek.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.