Caner Cindoruk: "Tiyatro Benim İçin Başka"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Zaman Gazetesinden Ali Koca, TV’de Hanımın Çiftliği ve Firar dizileri, Gergendan Mevsimi, Yabancı, Elveda Katya adlı sinema filmlerinde rol alan, Pandaların Hikayesi adlı tiyatro oyununda oynayan Caner Cindoruk ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin bir bölümünü aşağıda paylaşıyoruz…]

Gergedan Mevsimi, Elveda Katya ve Yabancı… Bu yıl üç filmde gördük sizi. Televizyonda da yoksunuz. 2012’yi sinemaya mı ayırdınız?

Bu yılı tiyatro ve sinemayla geçirmek, biraz kendime vakit ayırmak istiyordum. Televizyona bir yıl ara vermeyi planlamıştım. İçime sinen bir yıl oldu. Yabancı, Altın Koza’da; Elveda Katya, Altın Portakal’da; Gergedan Mevsimi, San Sebastian’la açılışı yaptı, yirmiye yakın ülke dolaştı… Oyun atölyesinde Pandaların Hikâyesi’nde 45. oyunumuzu oynayacağız.

Bilinçli bir ‘ara’ öyleyse. 2012’yi kariyer yılı olarak mı tasarladınız?

Dizi yapmak, haftanın 5-6 günü yoğun tempoyla çalışmak yorucu. Tiyatro ve sinemaya vakit kalmıyor. Bu yılı biraz ‘tasarlayarak’ gerçekleştirmiştim. Şimdilik her şey planlandığı gibi gidiyor. Dizilerin beş yıllık temposundan sonra biraz geriye çekilip dinlenmek hem bana iyi geldi, beni rahatlattı hem de verimli oldu. Çünkü benim İstanbul’a gelme nedenlerim tiyatro ve sinema.

Televizyona ara verip sinema ve tiyatroya vakit ayırmak oyunculuk olarak size nasıl bir katkı sağladı?

Her çalıştığım filmde bir şeyler öğreniyorum. Gergedan Mevsimi’nde başta Monica Bellucci olmak üzere çok iyi oyuncularla ve Bahman Ghobadi gibi bir yönetmenle çalıştım. Elveda Katya’da Kadir İnanır gibi bir ustayla birlikteydik. Oyunculuğuma çok şey kattı bunlar.

Elveda Katya’da Kadir İnanır’ın karakterinin gençliğini oynuyorsunuz. Bu konuda, Kadir İnanır’dan tüyolar aldınız mı?

Ben çekimlere daha önce başladım. Ama Kadir ağabey ile oturup onun oynayacağı Yunus Kaptan karakterine dair konuştuk. Yunus Kaptan, gençliğinde ne yapardı, nasıl bakardı, ne tepki verirdi vs. Kadir ağabey bu konuda bana önerilerde bulundu, birkaç tüyo verdi. Kadir ağabey beni Hanımın Çiftliği ve Firar dizilerinde izlemiş ve kendine benzettiği için gençliğini benim oynamamı istemiş. Bunu duyduktan sonra koşa koşa gittim.

Gergedan Mevsimi’nde de Bihruz Vusuki’nin gençliğini oynamıştınız…

Evet, bu yıl ‘gençlik yılı’ benim için! Bahman Ghobadi beni görünce hiç deneme çekimi almadı zaten. Baktı, ‘aynı gözler’ dedi ve çekime başladık. Sanırım avantajlı bir yüzüm var.

Tiyatro, televizyon, sinema… Hangisi sizi daha çok rahatlatıyor?

Zamana göre değişmekle birlikte, keşke bir D şıkkı olsa da ‘hepsi’ desem. Fakat şunu söylemeliyim ki, çocukluğumdan beri tiyatro yapıyorum ve tiyatro benim için başka bir yerde. Ben ‘ünlü’ olmazken de tiyatro yapıyordum, şimdi de yapıyorum; bundan sonra da yapacağım.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.