Depardieu Satışta, Strauss-Kahn Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Paris’in 6.bölgesinde 1800 metrekare üzerinde 10 odalı bir ev. Ülkesini terk etmesiyle yeniden gündeme oturan ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu giderken, 1994’te 4 milyon Euro karşılığında satın alıp içini tamamen yenilediği bu evini satışa koymayı da ihmal etmedi. Satıştan sorumlu emlak bürosu tam rakamı vermekten kaçınırken bedelin 50 milyon Euro’nun üzerinde olacağını ise doğruluyor.

Gérard Depardieu yalnızca bir sinema oyuncusu değil, aynı zamanda yüksek vergiler sebebiyle Fransa’dan ayrılıp Belçika’ya yerleşmeye karar veren bir “tüccar”. Depardieu’nün sınırın hemen diğer tarafına geçişi geride polemikler bıraktı. Fransız halkının büyük kısmı ünlü oyuncuya tepkili:

“Bunu yapmamalıydı. Biz en az maaşla geçinenler neden en güçlülerin parasını ödüyoruz ki? Hata yaptı. Ülkesini terk etmek sorumsuzca bir hareket.

Bir diğeri daha da tepkili:

“O bir sinema oyuncusu. Fransa’dan faydalandı, para kazandı. Şimdi Fransa’nın ona ihtiyacı olduğu zaman da terk ediyor. Bu tiksindirici bir durum.

Depardieu’nün gidişini Başbakan Jean Marc Ayrault “sefillik” olarak nitelemişti. Ünlü aktör Başbakan’a 2012 vergisini ödediğini hatırlatan bir mektup yollarken mektubuna Fransız pasaportunu eklemeyi de ihmal etmedi.

Strauss Kahn tiyatro sahnesinde

Bir diğer alafranga skandalın kahramanı ise eski IMF Başkanı ve ülkesinde cumhurbaşkanlığının en güçlü adayı olarak gösterilirken tepetaklak olan Dominique Straus Kahn,

Paris’te Daunou Tiyatrosu’nda 21 Kasım’dan beri sergilenen oyunun konusu da Strauss-Kahn’ın kariyerini sonlandıran seks skandalı. Piyesin adı Suite 2806 (2806 numaralı süit oda).

Yönetmen Philippe Hersen bornozuyla sahnede derhal tanınan Dominique Strauss-Kahn ve tacize uğradığı iddia edilen Nafissatou Diallo’yu hedef almadıklarını söylemeyi ihmal etmiyor:

“Bu olay üzerine bir oyun sergilemeyi amaçlamadık. Ancak ahlak, seks düşkünlüğü, güç ve parayı konu alan bir oyun olmasını düşünüyorduk, öyle olunca da bu olayı uyarlamak kolay oldu.”

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçiminden kısa süre önce yaşanan skandal belki de hiçbir zaman tam olarak aydınlanmayacak. Beyaz perde için ise biraz daha beklemek gerekiyor. 60 milyon Fransızın kaderindeki dönüm noktalarından biri olark görünen 2806 numaralı oda (Suite 2806) 19 Ocak’a kadar sahnede olacak.

Euronews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.