İBB Şehir Tiyatroları'ından 'Türkiye Kayası'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NIN YENİ OYUNU: “TÜRKİYE KAYASI” KADIKÖY HALDUN TANER SAHNESİ’NDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Türkiye Kayası adlı yeni oyunu seyirciyle buluşturuyor. Fehime Seven‘in yazdığı Şükrü Türen’in yönettiği oyun 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirciyi selamlayacak.

“Türkiye’nin en genç yazarlarından Fehime Seven’in yaşanmış bir olaydan yola çıkarak yazdığı oyunda, Bulgaristan’dan göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsü anlatılıyor. Türkiye’de sıfırdan başlayacakları hayata, geçmişten taşımayı istedikleri her şeyi o arabaya yüklemişlerdir. Anıları, aşkları ve hayalleri, sınırın ardında bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aile, hiç beklemediği bir engelle karşılaşır…”

Dramaturgluğunu Gökhan Aktemur’un, sahne tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz Bayraşlı’nın, müziğini Muammer Ketencoğlu’nun, ışık tasarımını Murat Özdemir’in, efekt tasarımını Ersin Aşar’ın yaptığı oyunda; Hikmet Körmükçü, Nevzat Çankara, Sevtap Çapan, Selim Can Yalçın, Hakan Yavaş, Kubilay Penbeklioğlu rol alıyor.

www.ibst.gov.tr


Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.