İzmir'de Kürtçe Hamlet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleşen Kürtçe Hamlet oyunu İzmir’de ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel oyunu en ön sırada seyretti.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat Vakfı’nın (TAKSAV) bu yıl ilk kez İzmir’de düzenlediği 1’inci Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’nde Kürtçe Hamlet adlı tiyatro oyunu gösterimi ilgi gördü. Diyarbakır Şehir Tiyatrosu ile Hollanda’dan Teather Rest oyuncularının Kürtçe’ye uyarladıkları oyun yurtdışında Hollanda ve İsveç, Türkiye’de Diyarbakır ve Ankara’dan sonra İzmir’de sahnelendi. Genel Sanat Yönetmenliğini Celil Toksöz’ün yaptığı, İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in Hamlet oyununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, BDP İzmir İl Başkanlığı üyelerinin yanı sıra Diyarbakır’dan gelen davetliler ile birlikte 700 kişi seyretti.

Günler öncesinden 200 kişilik Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde gösterimi duyurulan oyunun, ilgi üzerine daha geniş salona sahip Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’ne alındığı belirtildi.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.