Mekan Artı: Bu Hafta

Pinterest LinkedIn Tumblr +
KOZALAR
14-15-16 Aralık 2012 Saat 20:30
Ne istiyorlar bizden canım? Ne kötülüğümüzü gördüler. O kadar etliye sütlüye karışan var. Biz karışıyor muyuz etliye sütlüye? Biz karışmayız hiçbir şeylere… Herkes “şöyle olmalıymış, böyle olmalıymış” der dururlar. Dinlemeyiz bile. İnsanlar birbirini yiyormuş.
Yemesinler! Biz mi “yiyin birbirinizi” diyoruz. Herkes evinin kapısını örterek çorbasını içip, etini, tatlısını yiyeceği yerde, terbiyeli terbiyeli çocuklar etiştireceği yerde… Fakir fukaradan bize ne? Bize ne?..
metin: adalet ağaoğlu
kurgu/yönetim: aybike esin tumluer
oyuncular: aybike esin tumluer, ezgi coşkun, gülçin yiğit
ŞİDDET ÜÇLEMESİ 2 – ŞEKER
17 Aralık 2012 Saat 20:30
Mekan Artı, Şiddet Üçlemesi’ni devam ettiriyor. Geçen sezon Ayna ile kadına yönelik şiddet üzerine projenin ilk ayağını gerçekleştiren Mekan Artı, bu sezon çocuklara yönelik şiddet konusu üzerinden üçlemenin ikincisi seyirciyle buluşturuyor. Yine farklı sahneleme teknikleri ile seyirciyle buluşacak olan oyun, şiddeti irdelemeye ve temelini aramaya çalışıyor.
metin/yönetim: didem kaplan
oyuncular: ahmet yaşar, dilek yorulmaz, serpil bilgil, şakir güler
BİZDE YOK
18 Aralık 2012 Saat 20:30
Tiyatro Artı, farklı sahneleme teknikleri üzerine arayışını sürdürüyor. Daha önce tek seyircilik oyun konsepti gibi farklı türlerde denemeler yapan topluluk bu sefer farklı bir deneme ile festival seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bizde Yok ile simulatif bir kurgu içine yerleştirilen seyirci, gerçeklikten uzaklaşarak kendini kurgunun içinde buluyor.
Seyir algısını değiştirmeyi hedefleyen oyun, seyirciyi “izleyen” konumundan çıkararak oyunun bir parçası haline getiriyor. Esir alınma, esir olma ve otorite-güç-kurban üçlüsü üzerinden hareket ederek Türkiye yakın tarihine odaklanan oyun, Türkiye’nin siyasi tarihine ve insan hakları sürecine de yoğunlaşarak Cumartesi Anneleri üzerinden kurgusunu tamamlıyor.
Metin-yönetim: Ufuk Tan Altunkaya
Oyuncular: Bayhan Ekici, Cihan Esen, Cihat Süvarioğlu, Demet Ergün, Efe Can Erdal
Telefon:
0 212 224 57 56
www.mekanarti.com
iletisim@mekanarti.com
Adres:
Üftade Sokak Numara 31 Harbiye İstanbul
(Yani; Harbiye’de Hilton Oteli’nin karşısında bulunan Akbank’ın yanındaki sokakta 31 numara)
Bilet Ücretleri:
Tam 30 TL
İndirimli 20 TL
Biletlerinizi telefondan kredi kartı aracılığıyla alabilirsiniz.
Biletlerinizi www.mybilet.com adresinden alabilirsiniz.
Üftade Sokak No:31 Harbiye
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.