Mekan Artı Ocak 2013

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ayın ilk günlerinde “Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi” adlı oyunun prömiyeri ile başlayan Ocak programı, Kozalar ile devam ediyor,sezonun ilgi çeken oyunları Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker ve Bizde Yok! ile devam ederken, Airswimming adlı oyunun prömiyeri ile sona eriyor.
Mekan Artı, Ocak programına Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi adlı oyunun prömiyeri ile başlıyor. Zihinsel engelli Dora’nın ergenliği ile beraber cinsel hayatı tanımasıyla, modern düzenin provokatif bir eleştirisini barındıran oyun cinsel tabuları ve ahlakı sorguluyor. Ardından Adalet Ağaoğlu’nun Kozalar adlı eseri, Aybike Esin Tumluer ve ekibinin yeni yorumuyla seyircisiyle Mekan Artı’da buluşmaya devam ediyor. Tiyatro Artı’nın yine Kasım ayında prömiyerini yapan “Şiddet Üçlemesi 2- Şeker” adlı oyunu, Ocak ayında da seyircisi ile buluşacak ve “şiddet” mevzusunu ‘çocuğa yönelik şiddet’ üzerinden irdelemeye devam edecek. Tiyatro Artı’nın oldukça ilgi toplayan oyunu “Bizde Yok!” gösterimine devam ediyor. Bizde Yok! ile cesurca seyircisinin gözlerini bağlayan Tiyatro Artı, gözaltı kayıplarını anmaya ve Cumartesi Annelerine destek vermeye devam ediyor. Ocak ayının son günlerinde Babaanne’nin Yeri, Airswimming adlı oyunlarının prömiyerini Mekan Artı’da yapıyor. Oyun akıl hastanesine kapatılmış, akıl hastası olmayan iki kadının maceralarını anlatıyor.
Kısa Oyun Tanıtımları
Tiyatro Artı – Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi
İsviçre’nin önde gelen çağdaş oyun yazarlarından Lukas Barfuss’un bugüne kadar 18 ülkede sahnelenmiş ünlü oyunu “Anne ve Babalar için Cinsel Bozukluklar Rehberi”, Türkiye’de ilk kez Tiyatro Artı tarafından sahneleniyor.
Zihinsel engelli Dora’nın ergenliği ile beraber cinsel hayatı tanımasıyla, modern düzenin provakatif bir eleştirisini barındıran oyun cinsel tabuları ve ahlakı sorguluyor.
Metin: Lukas Barfuss
Çeviri: Murat Baykan
Yönetim/Kurgu/Konsept: Ufuk Tan Altunkaya
Proje Koordinasyon: Didem Kaplan
Proje Asistanı: Mehmet Ali Gümüş
Oyuncular:Pelin Ermiş, Gülsüm Soydan, Uğur Karabulut, İnan Ambarkütük, Cihat Süvarioğlu, Aslı Samat, Eftal Gülbudak
OYUN TARİHLERİ:
3-4-5-10-11-12-19-20-21 OCAK 2013
Kozalar
Ne istiyorlar bizden canım? Ne kötülüğümüzü gördüler. O kadar etliye sütlüye karışan var. Biz karışıyor muyuz etliye sütlüye? Biz karışmayız hiçbir şeylere… Herkes “şöyle olmalıymış, böyle olmalıymış” der dururlar. Dinlemeyiz bile. İnsanlar birbirini yiyormuş. Yemesinler! Biz mi “yiyin birbirinizi” diyoruz. Herkes evinin kapısını örterek çorbasını içip, etini, tatlısını yiyeceği yerde, terbiyeli terbiyeli çocuklar etiştireceği yerde… Fakir fukaradan bize ne? Bize ne?..
Metin: Adalet Ağaoğlu
Kurgu/Yönetim: Aybike Esin Tumluer
Proje Koordinatörü: Didem Kaplan
Proje Asistanı: Berk Şenöz
Işık/Vdeo Tasarım: Zeki Elveriş
Dramaturg: Ufuk Tan Altunkaya
Afiş Tasarım: Alper Duran
Oyuncular: Aybike Esin Tumluer, Ezgi Coşkun, Gülçin Yiğit
OYUN TARİHLERİ:
6-7-8-27-28 OCAK 2013
Tiyatro Artı – Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker
Mekan Artı, Şiddet Üçlemesi’ni devam ettiriyor. Geçen sezon Ayna ile kadına yönelik şiddet üzerine projenin ilk ayağını gerçekleştiren Mekan Artı, bu sezon çocuklara yönelik şiddet konusu üzerinden üçlemenin ikincisi seyirciyle buluşturuyor. Yine farklı sahneleme teknikleri ile seyirciyle buluşacak olan oyun, şiddeti irdelemeye ve temelini aramaya çalışıyor.
Metin/Yönetim: Didem Kaplan
Proje Koordinasyon: Mehmet Ali Gümüş
Dramaturg: Ufuk Tan Altunkaya
Işık Tasarım: Zeki Elveriş
Afiş Resmi: Serpil Odabaşı
Oyuncular: Ahmet Yaşar, Dilek Yorulmaz, Serpil Bilgil, Şakir Güler
OYUN TARİHLERİ:
15-16-17-18 Ocak 2013
Tiyatro Artı – Bizde Yok!
Tiyatro Artı, farklı sahneleme teknikleri üzerine arayışını sürdürüyor. Daha önce tek seyircilik oyun konsepti gibi farklı türlerde denemeler yapan topluluk bu sefer farklı bir deneme ile festival seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bizde Yok ile simulatif bir kurgu içine yerleştirilen seyirci, gerçeklikten uzaklaşarak kendini kurgunun içinde buluyor.
Seyir algısını değiştirmeyi hedefleyen oyun, seyirciyi “izleyen” konumundan çıkararak oyunun bir parçası haline getiriyor. Esir alınma, esir olma ve otorite-güç-kurban üçlüsü üzerinden hareket ederek Türkiye yakın tarihine odaklanan oyun, Türkiye’nin siyasi tarihine ve insan hakları sürecine de yoğunlaşarak Cumartesi Anneleri üzerinden kurgusunu tamamlıyor.
Metin-Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya
Proje Koordinasyon: Didem kaplan
Teknik Yönetim: Zeki Elveriş
Video Tasarım: Murat Huvaj
Müzik: Fatih Göksel Aydoğduoğlu
Oyuncular: Bayhan Ekici, Cihan Esen, Cihat Süvarioğlu, Demet Ergün, Efe Can Erdal
OYUN TARİHLERİ:
22-23-24-25-26 OCAK 2013
Babaanne’nin Yeri – Airswimming
“Ben sadece erkek kıyafetleri giymek istedim. Sonra işte arada birkaç puro. Birkaç parlak madalya ve kriket oynarken şeylerine taktıkları koruyucudan istedim..bilirsin işte o tür şeyler..”
Akıl hastanesine kapatılmış, akıl hastası olmayan iki kadının 1920′ lerden 1990′ lara kadar uzanan macerası. Dostlukları, aşkları, giderek delirişleri, hayata tutunma çabaları ve ilk ve tek umutları olarak, birbirlerine sarılışları. “Ahlaksal Açıdan Embesil”lerin hikayesi.
Yazar: Charlotte Jones
Çeviri: Seçil Honeywill
Yönetim: Burçak Çöllü
Dramaturji/ Işık Tasarımı: Onur Sarıgül
Yardımcı Yönetmen: Ceren Taşçı
Prodüksiyon: Sinem Özlek
Oyuncular: Ceren Gücükatalak, Gizem Ancı / Ceren Taşçı
Oyun Tarihleri: 30-31 Ocak 2013
Aylık Program
Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi
3-4-5-10-11-12-20-21 Ocak 2013
20.30
(3 Ocak Prömiyer)
Kozalar
6-7-8-27-28 Ocak 2013
20.30
Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker
15-16-17-18 Ocak 2013
20.30
Bizde Yok!
22-23-24-25-26 Ocak 2013
20.30
Airswimming
30-31 Ocak 2013
20.30
(30 Ocak Prömiyer)
Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için;
www.mekanarti.com
0212 224 57 56
Berrin Karabaş
0544 467 54 30
Üftade Sokak No:31 Harbiye
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.