Mekan Artı'da Ek Gösterimler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ŞİDDET ÜÇLEMESİ 2 – ŞEKER

27 ve 28 Aralık 2012 Saat 20:30

Mekan Artı, Şiddet Üçlemesi’ni devam ettiriyor. Geçen sezon Ayna ile kadına yönelik şiddet üzerine projenin ilk ayağını gerçekleştiren Mekan Artı, bu sezon çocuklara yönelik şiddet konusu üzerinden üçlemenin ikincisi seyirciyle buluşturuyor. Yine farklı sahneleme teknikleri ile seyirciyle buluşacak olan oyun, şiddeti irdelemeye ve temelini aramaya çalışıyor.

metin/yönetim: didem kaplan
oyuncular: ahmet yaşar, dilek yorulmaz, serpil bilgil, şakir güler

BİZDE YOK

29 ve 30 Aralık 2012 Saat 20:30

Tiyatro Artı, farklı sahneleme teknikleri üzerine arayışını sürdürüyor. Daha önce tek seyircilik oyun konsepti gibi farklı türlerde denemeler yapan topluluk bu sefer farklı bir deneme ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bizde Yok ile simulatif bir kurgu içine yerleştirilen seyirci, gerçeklikten uzaklaşarak kendini kurgunun içinde buluyor. Seyirci, gözleri bağlı bir şekilde oyunun ilk yarısını gözaltı sürecini yaşayarak geçiriyor!

Seyir algısını değiştirmeyi hedefleyen oyun, seyirciyi “izleyen” konumundan çıkararak oyunun bir parçası haline getiriyor. Esir alınma, esir olma ve otorite-güç-kurban üçlüsü üzerinden hareket ederek Türkiye yakın tarihine odaklanan oyun, Türkiye’nin siyasi tarihine ve insan hakları sürecine de yoğunlaşarak Cumartesi Anneleri üzerinden kurgusunu tamamlıyor.

Metin-yönetim: Ufuk Tan Altunkaya

Oyuncular: Bayhan Ekici, Cihan Esen, Cihat Süvarioğlu, Demet Ergün, Efe Can Erdal

Telefon:  0 212 224 57 56

www.mekanarti.com
iletisim@mekanarti.com

Adres:
Üftade Sokak Numara 31 Harbiye İstanbul
(Yani; Harbiye’de Hilton Oteli’nin karşısında bulunan Akbank’ın yanındaki sokakta 31 numara)

Paylaş.

Yanıtla