Mücap Ofluoğlu'na Veda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul’daki evinde hayatını kaybeden emektar sanatçı Mücap Ofluoğlu için dün ilk tören Harbiye’deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Buradaki törenin ardından sanatçı için Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde cenaze namazı kılındı. Ardından Ofluoğlu, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’ndaki törene, Mücap Ofluoğlu’nun arkadaşları ve yakınları katıldı. Ofluoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutunun, yıllarca çıktığı tiyatro sahnesindeki katafalka konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu. Tiyatro sanatçısı Tijen Par, Ofluoğlu anısına bir adet yanan mumu sahneye getirerek, diğer mumlar arasına koydu.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) de konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Birliğimizin 2007 yılı Onur Ödülü sahibi, Türk tiyatrosunun örnek insanlarından Mücap Ofluoğlu’nu da dün kaybettik. O da son dönemde birbiri ardına yaşadığımız acılardan birine dönüştü. Polonius, ayakta ölen Cyrano gibi unutulmazların yaratıcısı, ardında örnek bir sahne, sanat ve yaşam anısı bırakarak ve söyleşi kitabına seçtiği başlığa uygun bir biçimde “silinmiş alkışlar içinde” geleceğe uçtu. Ancak o alkışlar hâlâ tiyatro severlerin içinde yankılanmakta, tıpkı geçtiğimiz Mayıs ayında Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu önünde İstanbul Şehir Tiyatrosuna yönelik yönetim ve tüzük değişikliklerini protesto toplantısında yapmış olduğu konuşma gibi…Tiyatrocuların onun silinmez anısını her zaman yüreklerin taşıyacaklarına inancımız tamdır.”.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.