Müjdat Gezen "Muzurevi" Oyun İsmini Kullanamayacak!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senarist Dilara Dilek Selek’in, Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda sahnelenen ”Muzurevi” oyununun isminin kendi senaryosundan alındığı iddiasıyla Müjdat Gezen’e açtığı tazminat davası karara bağlandı.

Ankara 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Gezen’in ”Muzurevi” ibaresini kullanmasının haksız rekabet olduğuna karar verirken, ”bundan sonra sergileyeceği oyunlarda bu ismi kullanmasının men ve önlenmesine, internet dahil her türlü basılı evrak ve tanıtma vasıtalarının toplanarak, bu ibarenin çıkartılmasına, çıkartılması mümkün değilse imhasına” ve Gezen’in, Selek’e 17 lira manevi, bin 186 lira 87 kuruş maddi tazminat ödemesini de kararlaştırdı.

Selek’in, ”Muzurevi” adlı oyunun isminin kendisine ait olduğunun tespit edilmesi ve tazminat ödenmesi talebiyle, Ankara 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde Gezen’e açtığı dava karara bağlandı.

Hakim Adem Aslan, Selek’in davasını kısmen kabul etti.

Mahkeme kısa kararında, ”Gezen’in, kendisine ait tiyatro salonunda sergilediği oyunda ‘Muzurevi’ ibaresini kullanmasının haksız rekabet olduğuna” hükmederek, ”bundan sonra sergileyeceği oyunlarda bu ismi kullanmasının men ve önlenmesine, internet dahil her türlü basılı evrak ve tanıtma vasıtalarının toplanarak, bu ibarenin çıkartılmasına, çıkartılması mümkün değilse imhasına” karar verdi.

”Gezen’in, takdiren 17 lira manevi, bin 186 lira 87 kuruş maddi tazminat ödemesini” kararlaştıran mahkeme, fazlaya ilişkin istem ve talepler ile karşı davayı reddetti.

Tarafların, kararı temyiz etme hakkı bulunuyor.

İnternet Haber

Paylaş.

Yanıtla