Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları'ndan Açıklama

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Of dedi fare. Dünya da günden güne daralıyor, ilkin bir genişti ki korktum koştum ileri, uzakta sağlı sollu duvarlar. Görür görmez dünyalar benim oldu. Ama bu uzun duvarlar da bir çabuk birbirlerine yaklaşıyor ki, en son odadayım işte, orada köşede de kapan duruyor, gide gide kısılacağım kapana.”

“Kedi; sen de öyleyse yönünü değiştir” dedi ve fareyi yedi.(Bir Savaşın Tasviri; F.Kafka)

Burada anlattığımız acıklı hikaye,bizden istenen telif hakları meselesinin küçük bir özeti aslında.Bu onların amaçları olmasa dahi gösterilen tavır, zaten yeteri kadar sistemin içinde olan bizleri bu konjonktürde yem olarak kapana bırakılıyor. Dahil olduğumuz kar amacı gütmeyen tiyatro ekiplerinden hiçbirimizin maddi bir çıkarı yok.İşte bu yüzden Boğaziçi Üniversitesi Oyuncularından ONK Ajans tarafından talep edilen telif hakkı sadece onların derdi olmamalıdır. Bu olay bizi ve bu işe emek veren tüm amatör tiyatro ekiplerini de fazlasıyla ilgilendirir.Hikayede kedi ve kapanın kim olduğunun cevabını tam olarak veremesek de farenin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz .

Bizler Yeditepe Üniversitesi Oyuncuları olarak amatör tiyatro gruplarından istenilen telif uygulamasını kabul etmiyor ve bu istekten etkilenen bütün amatör tiyatro ekiplerinin yanında olduğumuzu buradan bildiriyoruz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.