Açık Masa İştirak Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kamusal Sanat Laboratuvarı sanat alanı ve politik alan arasına kazılmış bir tünel olarak tasarlandı. Bir sanatçı örgütü değil, mekânı, zamanı, çalışma koşullarını, insan ilişkilerini ve yaşamı daha insani hale getirmek için “somut düşünceler” üretmek isteyen herkese açık kolektif bir deney alanı olarak kuruldu. Laboratuvar her hafta yapılan ve herkese açık olan toplantılarda karar alan, bağımsız, anti-hiyerarşik bir yapı. Toplumsal hareketler, sendikalar ve meslek örgütleri ile dayanışma içinde hem refleks eylemler, hem de uzun soluklu etkinlikler üretiyor.

Kamusal Sanat Laboratuvarı çalışmalarına 2011 yılı Temmuz ayında İstanbul Bienali sırasında gerçekleştirdiği eylemle başladı. Laborantlar 12. Uluslararası İstanbul Bienali’nin tanıtımı için İKSV tarafından hazırlanıp dolaşıma sokulan kartların replikalarını ürettiler ve Bienal’in açılış töreni sırasında dağıttılar. Replika kartlar kazındığında ortaya Bienal sponsoru Koç ailesi ve 12 Eylül askeri darbesi arasındaki ilişkileri teşhir eden bir mektup çıkıyordu. Laboratuvar’ın, sanat kurumunun işleyiş biçiminin sosyo-ekonomik sonuçlarını tartışmaya açmak için gerçekleştirdiği performansları, bugün bir gerilla görüntü üretme ağı örme çabası izliyor.

Kamusal Sanat Laboratuvarı tepkisel olmanın yanı sıra kurucu da olabilecek kültürel politik araçların ve mekânların kurgulanmasının olanaklarını tartışmak üzere Açık Masa’ya geliyor.

26 Ocak Cumartesi, 16.30
Kamusal Sanat Laboratuvarı

 

www.acmasa.blogspot.com

 

 

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.