Dans: Zihinsiz ve RDNM

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yurtiçi ve yurtdışındaki uluslararası festivallerde ülkemizi başarıyla temsil eden profesyonel dansçılar, 23 Ocak ve 30 Ocak tarihlerinde özel dans gösterileri ile Akbank Sanat’ta sahne alacak.

Etkinlikte, Önder Çevik’in koreografisini yaptığı Zihinsiz isimli dans gösterisinin yanı sıra, koreografisini Korhan Başaran’ın yaptığı RDNM isimli özel dans gösterisi de izleyici ile buluşacak.

ZİHİNSİZ
Koreograf: Önder Çevik
Işık Tasarım: Uygur Vural
Süre: 10’
Zihin, bir yanılsama, bir ilizyondur. Zihin, sadece köpükten bir duvardır. Zihin, asla sessiz olmaz; karmaşa, rahatsızlık, hastalık demektir… Gergin, mutsuz ruh hali demektir. Köpükten duvarı patlat, zihin kaybolur. Bedenin düşmesine, zihnin salmasına izin ver, şekli at, anlayışı terket ve sonra özgürce hareket et!
RNDM
Koreograf: Korhan Başaran
Tasarım: Uygur Vural
Süre:30’
Bir dans eseri çok iyi yazılmış bir şiir gibidir. Nasıl iyi bir şiir tek bir dörtlüğe tüm sırları, sınırsızlıkları sığdırıyorsa, dansı da tek bir temayla, kelimeyle açıklamaya çalışmak hem yaratıcısına, hem uygulayıcısına, hem izleyicisine yapılmış bir hatadır. RNDM’de, sürekli canlı tutulması gereken, her an ilk kez yaşanıyormuş gibi, dansçılara sürekli fiziksel ve zihinsel bir sınav olarak sürekli kendi engellerini aşarak uygulanması gereken bir çalışmadır.
Etkinlik: Apple-tab-span” style=”white-space:pre”> DANS GÖSTERİSİ – Zihinsiz/ Aç-Alan
Tarih: 23 Ocak 2013 Çarşamba ve 30 Ocak 2013, Çarşamba
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet fiyatı: 10 TL
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.