Gri Sahne Şubat Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

GRİ, iki oyunuyla Şubatta da seyirci karşısında. Harold Pinter’ın son oyunu “Kutlama” Cumartesi günleri; Samuel Beckett’in sekiz kısa oyunundan oluşan “Kısalar” ise Çarşamba günleri GRİ Sahne’de. Her iki oyunun da başlama saati 20.30.

GRİ Sahne, Future Shorts Kısa Film Festivalinin Winter Edition II seçkisine Şubatta da ev sahipliği yapmaya devam edecek. Yedi ödüllü kısa film her Pazar 19:30’da izlenebilir.

KISALAR

“Kısalar” Samuel Beckett’in sekiz kısa oyunundan oluşuyor. Bazıları Türkiye’de ilk kez GRİ tarafından sahnelenecek olan oyunlar, oynanış sırasına göre şöyle: Sözsüz Oyun I, Adımlar, Ohio Doğaçlaması, Felaket, Sözsüz Oyun II,  Ben Değil, Geliş ve Gidiş, Ne Nerede.

Biletler Biletix‘te ve GRİ Sahne gişesinde.

Yazan: Samuel Beckett

Yöneten: Ümit Doğan

Oyuncular: Armağan Arslantürk, Can Özden, Mehmet Zeki Giritli, Melis Özdemir, Özgür Şahin, Seda Yüz Doğan, Serap Zerener, Şükran Aktı, Ümit Doğan, Yasemin Yüksel

Süre: İki perde, 120 dakika
Başlangıç Saati:
20:30

Tarihler: 6, 13, 20, 27 Şubat Çarşamba

Samuel Beckett Hakkında

Hayatın temel çelişkisi olarak varlık ve hiçlik meselesini incelikle işleyen Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Samuel Beckett, tüm mekanlara ve tüm zamanlara hitap eden evrensel bir bakış açısıyla kaleme aldığı varoluşçu, absürd ve minimalist tiyatro eserlerinde insanın her şeye rağmen devam etme zorunluluğunu yalın bir şekilde yansıtır.

KUTLAMA

20. yüzyıl en önemli yazarlarından, Pinteresque akımına adını veren Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Harold Pinter’ın 2000 yılında yazdığı son oyunu “Kutlama”, Türkiye’de ilk kez GRİ tarafından sahneleniyor.

Herkesin birbirinin canını yakarak kendi varlığını “kutladığı” bir akşam yemeği. “Ambiyansın insanı çepeçevre sardığı” bu restoran üstünlük elde etmek için birbirleriyle acımasızca çarpışan bireylerin savaşına sahne oluyor. Her şeyin giderek sanallaştığı, gerçeklik algısının durmadan değiştiği dünyada; anlamı kaybeden, acı çekmeyi hatta mutlu olmayı bile reddeden birey, ait olduğu sınıfın dinamikleriyle neye dönüşüyor? Yine de hala gerçek olan bir şey var mı? Geriye kutlanacak bir şey kaldı mı?

Biletler Biletix‘te ve GRİ Sahne gişesinde.

Yazan: Harold Pinter

Yöneten: Ümit Doğan

Yönetmen Yardımcısı: Seda Yüz Doğan

Oyuncular: Can Özden, Mehmet Zeki Giritli, Melis Özdemir, Ömer Acar, Özgür Şahin, Seda Yüz Doğan, Sema Özkan Yorgun, Ümit Doğan, Yasemin Yüksel

Süre: 50 dakika

Başlangıç Saati: 20:30

Tarihler: 9, 16, 23 Şubat Cumartesi

FUTURE SHORTS

Londra merkezli Future Shorts; 2003 senesinden beri, 18 ülke, 60 şehirden oluşan dağıtım ağıyla dünya çapında yeni bir film izleyici kitlesi yaratmış ve kısa filmlerin uluslararası platformda milyonlarca izleyiciyle buluşmasını sağlamıştır.

FUTURE SHORTS Festivali dünyanın en büyük “Pop Up” Film Festivalidir.
Her üç ayda bir Future Shorts’un Londra’daki genel merkezinde dünya çapında klasik, kült ve ödül kazanmış kısa filmlerin en iyi örneklerinden bir program oluşturulur. Senede toplam dört bölümden oluşan festival programının “Winter Edition II” bölümü Ocak ayından itibaren GRİ Sahne tarafından İstanbullu film severlerin beğenisine sunuluyor.

Süre: 70 dakika
Başlangıç Saati: 19.30


Tarihler:
3, 10, 17, 24 Şubat Pazar

GÖSTERİMDE YER ALAN FİLMLER

FISHING WITHOUT NETS / AĞSIZ BALIK TUTMAK

YÖNETMEN: CUTTER HODIERNE / 2010 KENYA / 17 DAK / DRAMA

Somalilerin perspektifinden anlatılan Somalili korsanların hikayesi.

2012 Sundance Film Festivali Büyük Jüri Ödülü.

MARCEL, KING OF TERVUREN / MARCEL, TERVUREN KRALI

YÖNETMEN: TOM SCHROEDER / 2012 ABD / 6 DAK / BELGESEL / ANİMASYON

Horoz Marcel; kuş gribi, alkol, uyku hapları ve oğlu Max’e rağmen hayatta kalmayı başarır. Bir gözü kör de olsa , Tervuren Kralı olmaya devam etmektedir. Belçikalı horozlar tarafından oynanan bir Yunan trajedisi.

Sundance 2013’te yarışıyor.

WE ARE LEAVING / GİDİYORUZ

YÖNETMEN: ZACHARY TREITZ / 2011 ABD / 12 DAK

Rusty ve Veronica evlerinden taşınıp ergen timsahları Chopper ile birlikte yaşayacakları yeni bir yer bulmak zorundadır.

Gidiyoruz, bir çiftin umursamaz dünyada küçük zafer arayışlarına şefkatli bir bakış.

Woodstock Film Festivali Jüri Ödülü ve Philadelphia Film Festivali Mansiyon Ödülü

THE S FROM HELL / CEHENNEMDEN GELEN S

YÖNETMEN: RODNEY ASCHER / 2010 ABD / 9 DAK / BELGESEL

Cehennemden Gelen S tarihteki en korkunç firma logosu 1964 Screen Gems hakkında belgesel-korku türünde bir kısa filmi. Çocukluklarında Bewithced ya da The Monkees gibi programlardan sonra maruz kaldıkları logo sebebiyle geçirdikleri travmayı hala aşamamış kişilerle yapılan röportajlardan yola çıkılarak oluşturulmuştur. Film, onların hikayelerini animasyonlar, görüntüler ve dramatik temsillerle hayata taşıyor.

CANDY GIRL / ŞEKER KIZ

YÖNETMEN: LUCY LUSCOMBE / 2012 İNGİLTERE / 3 DAK / MÜZİK VİDEO

Yarışmaya katılan genç bir jimnastikçinin dünyayı farklı görmeye başlamasını konu alan sürreel bir ergenlik kısası. Şeker Kız, ideal çocukluk döneminden kasvetli olan ergenlik dünyasına geçişi irdeliyor.

BFI Future Film tarafından desteklenen Underwire Festival’inde 15-25 yaş arası en iyi kadın oyuncu ödülü.

LOVEBIRDS/ AŞK KUŞLARI

YÖNETMEN: BRIAN LYE / 2010 ÇEK CUMHURİYETİ / 7 DAK / AŞK HİKAYESİ

Aşk Kuşları, insanları hareket eden kuşlar gibi gören bir kısa film. Bir erkek ve bir dişi kuş karşılaşıp aşık olurlar. Bir yumurta üretilir ve herkes yuvada mutludur. Ta ki aşkları sınanana ve kader kapıyı çalıncaya dek. Kuşların ve insanların hayatlarının benzerliği yansıtan komik bir aşk hikayesi.

Leichhardt (Sydney) Avustralya Primavera Film Festivali En İyi Film Ödülü.

SLITAGE (SEEDS OF THE FALL) / SLITAGE (SONBAHAR TOHUMLARI)

YÖNETMEN: PATRIK EKLUND / 2009 İSVEÇ / 18 DAK / DRAMA

Orta yaşlı bir çift olan Rolf ve Eva tutkusuz bir ilişki yaşamaktadırlar. Bu ilişki onları yıpratmıştır ve Eva cinsel olarak tatmin olmamaya başlar. Bir gece Rolf’u baştan çıkarmaya çalışır. Rolf önce onu başından atar ancak sonra ilişkilerini sonsuza dek değiştirecek bir şey olur.

Oscar’a aday olmuş yönetmen Patrik Eklund’dun 2010 Prag Kısa Film Festivali Özel Jüri Mansiyon Ödülü ve Seyirci Ödülünü alan filmi.

GRİ Sahne
Prof. N. Mazhar Öktel Sk. No:19/A Şişli – İstanbul
0212 232 34 12/0507 845 15 74
info@grisahne.com

grisahne.com                 twitter.com/grisahne                         facebook.com/grisahne

FUTURE SHORTS

Londra merkezli Future Shorts; 2003 senesinden beri, 18 ülke, 60 şehirden oluşan dağıtım ağıyla dünya çapında yeni bir film izleyici kitlesi yaratmış ve kısa filmlerin uluslararası platformda milyonlarca izleyiciyle buluşmasını sağlamıştır.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.