"Kanlı Nigar" Adıyaman'da Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adıyaman Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında, “Kanlı Nigar” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sadık Şendil’in yazdığı, Volkan Özgömeç’in yönettiği ‘Kanlı Nigar’ oyunu, Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda sahneye konuldu. Devlet Tiyatroları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün dev kadrosu ile sanatseverlerle buluşan ‘Kanlı Nigar’ oyunu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ve çok sayıda sanatsever tarafından izlendi.

Devlet Tiyatroları Diyarbakır  Bölge Müdürlüğü’nün 46 kişilik dev bir ekip ile sergilediği oyunun sonunda, Devlet Tiyatroları Diyarbakır Bölge Müdürü Lebip Gökhan’a bir buket çiçek ile Cendere Köprüsü figürü takdim eden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman halkının kültür ve sanata büyük önem verdiğini belirtti.

Başkan Büyükaslan, “Adıyamanlı vatandaşlarımızın kültür ve sanata vermiş oldukları önemi çok iyi biliyoruz. Belediye olarak zaman zaman kültürel faaliyetler tertip ederek, vatandaşlarımızın bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle Ramazan aylarında her gece bir gösteri ile vatandaşlarımızın güzel vakitler geçirmesini sağlıyoruz. Diğer taraftan yıl içerisinde değişik konularda kültürel çalışmalar düzenleyerek, hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz. Bu kez Devlet Tiyatroları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nün desteği ile ‘Kanlı Nigar’ oyununun Adıyaman ‘da sahnelenmesini sağladık. Devlet Tiyatroları Diyarbakır Bölge Müdürü Lebip Gökhan ve ekibine sergilemiş oldukları oyun için teşekkür ediyorum.” dedi.

Devlet Tiyatroları Diyarbakır Bölge Müdürü Lebip Gökhan ise bu oyunu sergilemekten dolayı mutlu olduklarını ve Adıyaman Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği önemin takdire şayan olduğunu dile getirdi. Gökhan, “Yönetmen Volkan Özgömeç tarafından sergilenen ve 2 perdelik seyirlik bir oyun olan “Kanlı Nigar” oyununda Nigar’ın bir yangında evi yanmıştır. Sermaye kızları ile kiralık ev aramaktadır. Kavuklu ona bir ev bulur. Nigar’ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlarlar. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kurar. Onları zor durumlara sokarak eğlenir. Oyunda “Kadının fendi erkeği yendi” düşüncesi, dramatik bir işlemeyle ön plana çıkarılmıştır.” şeklinde konuştu.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla