Sahnede Tanıştılar Mezarda Kavuştular

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Nurdeniz Erken’nin Sabah gazetesinde yayınlanan haberini paylaşıyoruz.]

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Alev Sururi, tedavi gördüğü hastanede dün 84 yaşında yaşama veda etti. Sururi çok sevdiği Bodrum’da, kendisi gibi oyuncu olan eşi Ali Sururi’nin yanına defnedildi

Alzheimer ve parkinson tedavisi gören 84 yaşındaki sinema ve tiyatro oyuncusu Alev Sururi, Özel İstanbul Avrasya Hastanesi’nde, solunum yetmezliği sebebiyle dün hayatını kaybetti. Sururi’nin cenazesi son arzusu yerine getirilerek Bodrum Torba’da, 15 yıl önce vefat eden oyuncu eşi Ali Sururi’nin yanına defnedildi. Henüz 15 yaşında Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sanat hayatına atılan Sururi, 5 yıl sonra İstanbul Tiyatrosu’nda görev almaya başladı. Burada eşi Ali Sururi ile tanışıp evlenen Alev Sururi, İstanbul Tiyatrosu kapanana kadar burada görev yaptı. 200’ü aşkın sinema filminde rol alan, Çılgın Yenge, Kaldırım Serçesi, Halide gibi önemli tiyatro oyunlarında sahneye çıkan, Ayşe Operet’inde Zeki Müren ile birlikte sahne alan Sururi, İstanbul Tiyatrosu’nun kapanmasının ardından eşi ile birlikte Bodrum’a yerleşti. 2 çocuk ve iki torun sahibi olan Sururi, eşi Ali Sururi’yi 1998’de kaybettikten sonra Karakolda Ayna Var ve Zerda isimli televizyon dizilerinde oynadı.

TEK GÜLRİZ SURURİ KALDI

Annesinin rahatsızlıklarının Zerda’nın çekimleri sırasında başladığını anlatan kızı Çiğden Sururi, “Annem çok istemesine rağmen başka bir eserde oynayamadı. Her geçen gün durumu ağırlaştı” dedi. Annesinin, son 15 gündür yoğun bakımda olduğunu belirten Çiğdem Sururi, “Türk tiyatro ve sinema dünyası önemli isimlerinden birini daha kaybetti. Ailem çok değerli sanatçılarla doluydu geriye bir tek kuzenim Gülriz Sururi kaldı” dedi. Sururi, annesi vasiyeti gereği, babasının yanına, çok sevdiği Bodrum’a defnettiklerini dile getirdi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.