Yeni Bir Dans Projesi: Sun Of Mesopotamia

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle araştırma ve hazırlık çalışmalarını sürdüren topluluk, provalarını Fatih Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği stüdyoda gerçekleştirecek.

Türkiye’deki ören yeri ve müzelerde başlayan çalışmalarını; Louvre Müzesi, Kahire Müzesi, Berlin Pergamon Müzesi, Vatikan Müzesi ve British Museum’da sürdüren ekip, bu müzelerde edindiği bilgileri İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin bilgileri ile tamamlayarak kaynak çalışmalarını oluşturdu. Tabletler esas alınarak hikâyesi oluşturulan projenin senaryo uygulama çalışmaları günümüz sahne teknolojileri ile destekleniyor.

Proje yönetmenliğini Sezgin Aydın’ın gerçekleştirdiği, yapımcılığını  Elçin Erkoç’un üstlendiği projenin  sahne ve sanat yönetmenliğini ise Emre Çelik ve Serdar Sezer yapıyor. Koreografiler Emre Çelik, Serdar Sezer, Dinçkal Tunca, Olgun Kamil Tura ve  Hasan Yalnızoğlu; sahne tasarımı  Murat Efe; aksesuar tasarımı Celali Orakçı tarafından yapılıyor. Projenin danışmanları ise tarihçi Prof.Dr. Francis Joannes, Doç.Dr. Mehmet Çelik, Öğr.Gör. Ahmet Turan Demirbağ,  Yard.Doç.Dr. Selim Temo, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Fahri Aral ve Maurits Van Geel.

Gösteri, -12 bin yıllık geçmişe sahip ilk dini yapı olan Göbekli Tepe’den ölümsüzlüğü arayan Gılgamış’a- sayısız sanat eserinin, masalın ve destanın doğduğu Mezopotamya’yı dans diliyle sahneye taşıyacak.

Ayrıntılı bilgi için bkz.

http://www.sunofmesopotamia.com/
http://www.facebook.com/Sunofmesopotamia?ref=ts&fref=ts

Mimesis Haber / Berna Kurt

Paylaş.

1 Yorum

  1. recep şendur Tarih:

    kültür ve sanat için yapılacak
    ifa çalışmalarınızın devamını takdirle izlemege devam edeceğiz..

Yanıtla