Ziya Azazi ile Deneysel Dönüş Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dancentrum, koreograf/dansçı Ziya Azazi eğitmenliğinde 1-2-3 şubat 2013 tarihlerinde Deneysel Dönüş Atölyesi düzenliyor.

Çağdaş dans teknikleri ile sufi dansını fiziksel ortamda buluşturan atölyenin amacı, hem yeni katılımcılara temel dönüş bilgisini vermek, hem de dönüşü daha önce deneyimlemiş katılımcılarla Ziya Azazi’nin birikimlerini paylaşıp, dönüşlerini nasıl zenginleştirebileceklerini aktarmak…

Ziya Azazi
Antakya’da doğan Ziya Azazi, İTÜ Maden Mühendisliği’nde okurken otodidaktif jimnastik eğitimini tamamladı. 199o-1994 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda modern dansçı ve koreograf olarak çalıştı.

1994-1999 yılları arasında pek çok uluslararası festivallere katıldı ve Viyana’da birçok farklı disiplinden oluşan topluluklarda dans etti. 1999 yılında ‘Unterwegs Tabula Rasa’ adlı solosu ile Avrupa temelli bir dans jürisi tarafından, Avusturya’da senenin en başarılı dansçısı seçildi ve‘danceweb’ adlı dans bursunu kazanarak ‘summer dance week/vienna’ya katıldı.

2ooo-2oo2 yılları arasında Vienna Volksoper, The Theaterhaus Stuttgart ve The Grand Theatre de Geneve gibi kurumlarda Sebastian Prantl, Philippe Arlaud, Anne-Marie Gros, Ismael Ivo, Jan Fabre, Thierry Smits, Koffi Koko ve Marcia Haydée gibi önemli koreograf ve yönetmenlerle çalıştı. Bu oluşumlarla Avusturya dışında birçok Avrupa ülkesi, Güney Amerika, Asya ve Ortodoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde ülkelerinde gösteri yaptı.

1999 yılından itibaren Sufi derviş dönüşlerine dayanan geleneksel dans hakkında araştırmalarına başladı ve bu araştırma sürecinde birçok proje üretti. Bu projeleriyle Sertab Erener, Mercan Dede, Tuluğ Tırpan, Yılmaz Erdoğan, Orhan Şallıel ile birlikte performanslar gerçekleştirdi. Ziya Azazi, 2oo3 yılında rejisiniYoshi Oido‘nun üstlendiği Time Out Londra yılın en iyi prodüksiyonu ödülünü kazanan ‘Die Zofen’ oyununda yer aldı. Azazi, çalışmalarına Türkiye ve Avrupa’da devam ediyor.

Paylaş.

Yanıtla