Zonguldak'ta Terk Edilen Amfi Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cehennemağzı Mağaraları’na Karadeniz EreğliBelediyesi olarak yaptırdıkları amfi tiyatronun işletmeciliğini yapacak olan İl Kültür Müdürlüğü’nün biran önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Posbıyık, “Eğer bu tesisin faaliyete geçmesi için ilgili müdürlük zaman kaybetmeden harekete geçmezse, yüzbinlerce liraya mal olan bu tesis çürümeye terk edilecek, yazık-günah olacak.” diye konuştu.

Posbıyık, yapımı belediye tarafından gerçekleştirilen Cehennemağzı mevkiindeki amfi tiyatronun durumu ve geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yapımı tamamlanan amfi tiyatroya giderek incelemelerde bulunan Başkan Posbıyık, tesisin biran önce faaliyete geçmesi için ilgililerin görevlerini yapmalarını beklediklerini söyledi. Posbıyık konuşmasında “Cehennemağzı Mağaraları’na Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak yaptırdığımız amfi tiyatro bitmiş vaziyette. Çok da güzel bir tesis oldu. Konser ve tiyatro gibi sanatsal etkinlikleri bin 750 kişi ile paylaşabilecek vaziyetteyiz.” dedi. Posbıyık, herkesin malumu olduğu üzere amfi tiyatronun Kültür Bakanlığına ait olduğunu hatırlatarak, bu sebeple de Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak bu tesisin işletmeciliğini yapamadıklarını ifade etti.

Zonguldak İl Kültür Müdürlüğünün amfi tiyatronun işletmeciliğini yapması gerektiğini vurgulayan Posbıyık, “Bu amfi tiyatronun işletmeciliğini yapması gereken Zonguldak İl Kültür Müdürlüğünün, yapımı tamamlanan binaları tefriş etmesi, gerekli olan ses düzenini, projeksiyon cihazını alması lazım. Bunlarla birlikte de bu tesisi harekete geçirmesi lazım. Eğer bu tesisin faaliyete geçmesi için ilgili müdürlük zaman kaybetmeden harekete geçmezse, yüzbinlerce liraya mal olan bu tesis çürümeye terk edilecek, yazık-günah olacak. Bu sebeple de Sayın Valimizi, İl Kültür Müdürümüzü ve ilgilileri, görevlerini yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.