5. Uluslararası Erzurum Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erzurum Valiliği, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından 5.kez Erzurum Valiliğimizin Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve Erzurum Devlet Tiyatrosunun destekleriyle düzenlenen 5. Uluslararası Erzurum Tiyatro Festivali bu yıl, 15 Mayıs–27 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu Yıl 5. Uluslararası Erzurum Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali programında yurtdışından 5 yurtiçinden 5 tiyatro topluluğu seyirciyle ilk kez buluşarak 11 oyunun yer alması planlanmıştır. Festival kapsamında, Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesinde sahnelenecek 11 gösterinin yanı sıra çeşitli söyleşilerde gerçekleşecek.

Erzurum’un 2011 Üniversitelerarası Kış Spor Oyunlarına Ev sahipliği yapmış olması Erzurum Festivallerinin kenti her zamankinden de geniş bir şekilde kucaklamayı amaçladığı… “Türkiye’de kurumsal vatandaşlık kültürünün yerleşmesi sürecinde öncülük ediyor, çaba sarf ediyor, eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarında yıllardır katkı sağlıyoruz. Bu bağlamda, ülkemizin kültürel yaşamının en temel yapı taşlarından biri saydığımız 5.Uluslararası Erzurum Tiyatrol Festivali’nin bu beşinci yılında bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”

Her yılda bir Erzurum sahnelerine yeni bir heyecan sunan festivalimizin hem uluslararası niteliğini hem de Türkiye’nin tiyatro yaşamındaki rolünü sürdürmesi bizim için büyük önem taşıyor. Toplumun kendisine bambaşka bir gözle bakmasını, içinde yaşadığı hayatı farklı yönleriyle görmesini sağlayan tiyatronun, farklı sanat alanlarına dokunarak ortaya çıkardığı yeni keşifler, yeni biçimler ve yeni yorumları desteklemekten mutluluk duyuyor, bu uğraşlarımızda bize destek olmayı sürdürdükleri için başta Erzurum Valiliğimize ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ,Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze ve Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz”

Festival Genel Koordinatörü
Sinan KAYA


Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.