Bölge Hastanesi Afife Jale'de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2007 yılında yönetmen Serdar Akar’ın süpervizörlüğünde kurulan ve 6 sezondur ekip ruhu ve oyuncu performanslarıyla dikkat çeken, içerikli- mizahi oyunlarla kendine özgü bir tarz yakalayan Tiyatroadam, geçen sezon büyük ilgi ve beğeni toplayan “Bölge Hastanesi” oyununu 23 Şubat Cumartesi günü Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde Saat: 20:30’da yeniden sahneliyor…

Gerek konusu, gerekse oyunculuk performansları, ışık, müzik, dekor ve kostümüyle, oyunculardan oluşan canlı orkestrasıyla izleyenlerden tam not alan, İstanbul Tobav Tiyatro Çırakları Başarı Ödülleri 2012 En Başarılı Takım Çalışması Ödülü ve XII. Direklerarası Seyirci Ödülleri Komedi Toplu Canlandırma Ödüllerini alan “Bölge Hastanesi” yeniden seyirci karşısında olacak.

Balkanların en ünlü oyun yazarlarından biri olan Bulgar yazar Hristo Boyçev’in yazdığı,  Hüseyin Mevsim tarafından dilimize çevrilen,  Fatih Koyunoğlu ve Deniz Özmen’in yönettiği bu trajikomik oyun, savaş sırasında Balkanlar’da bir bölge hastanesinin kimsenin taburcu olmadığı bir koğuşunda geçiyor. Bu koğuş ve içindeki hastalar yıllardan beri  parçalanarak kimliksizleştirilmeye çalışılan balkan toplumunun bir minyatürü olarak da algılayabileceğimiz bir koğuştur.

Oyunda hafızasını yitirmiş ve ismini -daha doğrusu kim olduğunu-hatırlamaya çalışan bir hastanın, odadaki diğer hastalar tarafından kendisine biçilen yeni kimliğiyle mücadelesi, eğlenceli ve bir o kadar da trajik bir dille anlatılıyor.

Ayça Koyunoğlu, Şebnem Bilgeer, Berk Yaygın, Aşkın Şenol, Fatih Koyunoğlu, Deniz Özmen, Çetin Kaya ve Barış Yıldız’dan oluşan ekip, şubat ayında izleyiciye, kahkahalarla gözyaşının birbirine karıştığı, kaçırılmaması gereken bir kara komedi sunuyor.

Bölge Hastanesi

23 Şubat Cumartesi Saat 20:30’da

Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde

Bilgi için:

Tel: 0542 662 03 24

info@tiyatroadam.com

Paylaş.

Yanıtla