Labirentler Son Kez Şermola Performans'ta!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boş Sahne’nin ilk oyunu Ursula Le Guin’in öyküsünden uyarlanan LABİRENTLER İstanbul’da SON kez 27 Şubat Çarşamba 20.30’da Şermola Performans’ta oynayacak. Biletler: 507 818 2151 – 555 996 1043

LABİRENTLER / Boş Sahne

Yazan Ursula K. Le Guin

Çeviren Ümit Altuğ

Oynayan Filiz Bozkuş

Yöneten Saim Güveloğlu

Ursula K. Le Guin’in aynı adlı öyküsünden oyunlaştırılan “Labirentler” bir yaratık tarafından önce hapishaneye kapatılan daha sonra çeşitli labirentlerde bazı deneylere maruz kalan bir yaratığı ve geçirdiği süreçleri, yaratığın dilinden anlatıyor. Eylemin labirentlerde geçiyor oluşu, yaratığın fiziksel anlamda deneylere maruz kalması öykünün oyunlaştırılmasına; yaratık tarafından anlatılması ve yaratığın kendini tiyatrodaki oyuncu-seyirci ilişkisine benzer bir şekilde diğer yaratığa beğendirme isteği bu anlatının bir oyuncu tarafından temsiline olanak sağlıyor.

Tek Perde, 40 dk.

Boş Sahne’nin ikinci oyunu Kafka’nın öyküsünden uyarlanan Akademi İçin Bir Rapor’sa sezon boyunca oynamaya devam edecek. Oyun günleri www.bossahne.com ya da facebook ve twitter hesaplarından takip edilebilir.

Mart ayı için:

Akademi İçin Bir Rapor

6 ve 13 Mart Çarşamba günleri

20.30’da Şermola Performans’ta

AKADEMİ İÇİN BİR RAPOR / Boş Sahne

Yazan F. Kafka

Çeviren K. Şipal ve T. Turan çevirilerinden derlenmiştir.

Oynayan Filiz Bozkuş

Yöneten Saim Güveloğlu

Kostüm Kübra Ateş

Görsel İletişimsel Tasarım S. Berk İlhan

“F. Kafka’nın Akademi İçin Bir Rapor isimli öyküsü insana dönüşmüş eski bir maymunun geçmiş yaşamına ilişkin bir rapordur. Öykü (ya da rapor) maymun-insanın ağzından akademi üyelerinin daveti üzerine onlara hitaben yazılmıştır. Boş Sahne olarak oyunu bir oyuncunun öyküyü anlama çabası olarak tasarlamıştık. İlk oyunlar bu şekilde oynandı. Bu yorumun tekrarında sorun yaşadık. Yani oyun her tekrarlandığında bir şeyler kaybetmeye başladı. Bunun üzerine oyuncunun ‘üstün isteği öyküyü anlamak olan oyuncu’yu oynamasına karar verdik. ‘üstün isteği … olan Hamlet’i oynaması gibi. Bu yorum da farklı sorunlara yol açtı. Şu an gelinen noktada oyun, oyuncunun hikaye anlatıcısı ile öyküdeki karakter arasında salınımından ibaret. Oyunu seyirciyle birlikte yapılandırmaya devam ediyoruz.”

Tek Perde, 55 dk.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.