Moskova'da 'Karmakarışık' Prömiyeri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dün, 23 Şubat 2013 tarihinde Moskova Türk Tiyatrosunun ‘Karmakarışık’ isimli oyununun prömiyeri gerçekleşti. Oyunun ilk gösterimine yaklaşık 500 kişi katıldı. Rusyalılar ve Türklerin oldukça ilgisini çeken piyesin oyuncuları seyirciler tarafından yoğun alkışlarla karşılandı.
Türk Tiyatro girişimcileri Yunus Arakız ve Hakan Aysel hedeflerine sıra dışı yaklaştılar. İki perdelik oyun, hem Rusyalı hem de Türk seyirciye yönelik olarak hazırlandı. İki dilli oyun Rus-Türk aile çatışmalarını irdeliyor. Oyunun yönetmeni ve Moskova Türk Tiyatrosu Kurucusu Yunus Arakız, Rusya’nın Sesi Radyo Kurumuna yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Rusya ile Türkiye arasında bir gelin olayını sahneledik. Bazı şeyler klasik görünse de olaya biraz farklı açıdan yaklaştık. Tamamen yeni bir proje. Aile yaşamı söz konusu olacak. Alışılagelmiş aile sisteminden biraz farklı bir tablo oluşturduk”.
Oyun, Moskova Türk Tiyatrosu’nun ikinci büyük projesi olmasına rağmen Tiyatro, samimi aile ortamını korumayı başardı. Oyun ekibi ise neredeyse tamamen ailevi. Konuyla ilgili olarak Yunus Arakız şunları söyledi: “Hakan Aysel ve ben başroldeyim. Olga Hanım olacak üçüncü başrol ve benim eşim Olga Fursova ise dördüncü. Kızlı erkekli bir takımımız var”.

Tiyatro’ya gitmek yalnızca iyi bir akşam geçirme değil, aynı zamanda gurbette de olsa sosyalleşme ve kendi dilinle bağları koruma açısından önemlidir. Konuya değinen Yunus Arakız “Keşke şu an birileri beni böyle bir faliyete davet etse de şöyle akşamleyin oturup o keyfi yaşasam. O kadar çok özlüyorum ki bildiğiniz gibi değil. Burada da tiyatro var. Oturuyorsunuz; Rusçanız varsa dinleyebiliyorsunuz. Yoksa ne yaparsınız?” dedi.

Rusya’da yaşayan Türkler ve yerlilerin Türk tiyatro kültürü ve geleneklerini tanıyabilmeleri amacıyla 2012 yılının Şubat ayında kurulan Moskova Türk Tiyatrosu’nu iyi bir gelecek bekliyor. Seyircilerin sevgisi ve takdiri yanında Tiyatro ayrıca Türkiye Büyükelçiliği, Rus-Türk İşadamları Birliği Başkanı Naki Karaaslan ve Moskova Türk Kadınlar Organizasyonu Başkanı Nuran Aydın’ın desteğini de kazandı.

Rusya’nın Sesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.