Orantısız Bir Dövüş: Hamlet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Milliyet Gazetesinden Sevda Serbest CEF Tiyatro ile Aysa Prodüksiyon tiyatrosu tarafından sahneye konulan Hamlet oyununu izledi. Bu izlenimleri sizlerle paylaşıyoruz…]

Geçtiğimiz Çarşamba günü, CEF Tiyatro ve AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından yeniden sahneye konulan William Shakespeare’in en önemli eseri, Hamlet’i izledim. Rejisini ve dramaturjisini Kemal Başar’ın üstlendiği oyun, çağdaş bir yorumla sahneye aktarılmış. Oyuna Okan Bayülgen’in sesi de konuk oluyor. Açıkçası oyunda sevmediğim az sayıda ayrıntıdan biriydi diyebilirim.

Oyunda oyunculuklarıyla ipi göğüsleyen iki isim var; Prens Hamlet rolü ile Arda Aydın ve Ophelia rolü ile Beste Bereket. Kimine göre Arda Aydın’ın bu rol için seçilmiş olması “Hamlet sarışın olur mu hiç ” yorumlarına sebep olsa da Jude Law’ın Broadway’de Hamlet kılığında seyirci karşısına çıktığını da hatırlatalım. Buradan varacağımız sonuç ise oldukça basit; Hamlet ben de dahil olmak üzere çoğunluğun kafasında sarışına yakın, hiç yoktan açık tenli bir karakter. Sesiyle hemen sıcak bir etkileşime gireceğiniz Arda Aydın, Hamlet rolünün hakkını çok iyi veriyor.

Beste Bereket ise Arda Aydın gibi rolünün hakkını fazlasıyla vermenin yanında bambaşka şeyler de yapıyor. Ophelia’ya can veren Beste, oldukça ve maalesef kısa tutulmuş sahnelerinde Ophelia ile öyle bir yükseliyor ki, bir anda oyunun adının Hamlet değil de, Ophelia olduğunu düşünüyoruz. Tüylerinizi diken diken edecek sahnesiyle, Ophelia, sizi derinden etkileyecek!

Kalbinizi, aklınızla orantısız bir dövüşe zorlayan bu oyunu kaçırmayın!

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.