Paloma Pedrero 26 Şubat'ta İstanbul'da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İspanya’nın en önemli oyun yazarlarından Paloma Pedrero Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında İstanbul’a geliyor!

Pedrero’nun “Ana, 11 Mart” adlı oyunu Zerrin Yanıkkaya çevirisiyle 26 Şubat Salı günü Pera Müzesi’nde Okuma Tiyatrosu olarak izleyiciyle buluşuyor. Etkinlik Ücretsizdir.

İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün desteğiyle İspanyol oyun yazarı Paloma Pedrero Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında 24 ve 28 Şubat tarihleri arasında İstanbul’a geliyor. Pedrero’nun “Ana, 11 Mart” isimli oyunu Zerrin Yanıkkaya tarafında Türkçe’ye çevrildi. 26 Şubat Salı günü 18:30’da Pera Müzesi’nde Ayşe Lebriz Berkem’in yönetimiyle okuma tiyatrosu olarak seyirciyle buluşacak olan oyunda Ayten Uncuoğlu, Ülkü Duru, Tuğçe Altuğ, Esme Madra, Özlem Ünaldı ve Efe Tunçer gibi oyuncular yer alacak. Okumanın ardından yazar Paloma Pedrero ile bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Ünlü yazar aynı zamanda 25 ve 27 Şubat tarihlerinde GalataPerform’da Yeni Metin Yeni Tiyatro Oyun Yazarlığı Atölyeleri katılımcılarıyla iki günlük bir çalışma gerçekleştirecek


Paloma Pedrero Hakkında

İspanya’nın önemli çağdaş oyun yazarları arasında yer alan Paloma Pedrero, aynı zamanda yönetmenlik ve oyunculuk da yapmaktadır. Yazarın oyunları genellikle kimlik, cinsiyet rolleri, bireysel özgürlük ve postmodern toplum konularına yoğunlaşan kısa komedilerdir. Bugüne dek 15’ten fazla oyun yazmış olan Pedrero, 1987’de “Invierno de Luna Alegre” oyunuyla “Premio Tirso de Molina” ödülünü kazanmıştır.


Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi Hakkında


Bağımsız çağdaş sanat merkezi GalataPerform tarafından düzenlenen Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi, çağdaş tiyatro yazınına ve yeni oyun yazım biçimlerine odaklanan uluslararası ve yenilikçi bir projedir.

2006 yılında Ceren Ercan, Dilek Altuntaş, Yeşim Özsoy Gülan ve Mark Levitas’ın insiyatifiyle başlayan Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi bugüne dek iki ana eksen üzerinden ilerledi. Bunlardan biri yabancı çağdaş oyun yazarlarının oyunlarının Türkçe’ye çevrilmesi ve oyun okuması olarak sahnelenmesiyle seyirciyle buluşturulması oldu. Bir diğer alan ise oyun yazımı atölyelerinin düzenlenmesidir. Her yıl yazan veya yazmak isteyen kişilere çağrıda bulunuyoruz. Proje ekibi tarafından seçilen yazar adayları yurt içinden ve yurt dışından eğitmenlerle atölye sürecine katıldıktan sonra kendi yazdıkları oyunlar arasında bir seçim yapılıyor ve sene sonunda bu oyunlar okuma tiyatrosu ya da prodüksiyon olarak sahneleniyor.

Metin odaklı olan bu proje, tiyatronun diğer araçları da göz önünde bulundurularak, yeni oyun metinlerinin nasıl bir reji, oyunculuk, dramaturji ve sahne tasarımı anlayışı içerdiğini ve metnin içerdiği bu potansiyelin eleştirmen ve akademisyenlerce nasıl değerlendirildiğini tartışmaya açıyor.

Etkinlik Bilgileri:

Oyun Okuması ve Söyleşi

Ana, 11 MArt

Yazan: Paloma Pedrero

Türkçe’ye Çeviren: Zerrin Yanıkkaya

Yöneten: Ayşe Lebriz Berkem

Oyuncular: Ayten Uncuoğlu, Ülkü Duru, Tuğçe Altuğ, Esme Madra, Özlem Ünaldı, Efe Tunçer

Tarih: 26 Şubat Salı

Saat: 18:30

Yer: Pera Müzesi (Meşrutiyet Cad. No:65, Tepebaşı – Beyoğlu / İstanbul)

*Etkinlik Ücretsizdir.

www.galataperform.com

twitter.com/GalataPerform

www.facebook.com/galata.perform

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.