Romeo ve Juliet 14 Şubat'ta Kadıköy'de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Türkiye’nin 41 yıldır perde kapatmayan ilk özel bale topluluğu”

Birbirini ölümüne seven 2 gencin yürek burkan acı öyküsünü anlatan Romeo & Juliet izleyicinin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Çağdaş Bale Topluluğu, kısa bale tarihi içinde en çok dansa uyarlanan eser olma niteliği taşıyan ölümsüz aşk yapıtı “Romeo & Juliet” beğeni ile izleniyor. Devlet desteği olmadan Türkiye’de sürdürülebilir sanat yapmanın tüm zorluklarına rağmen, Cem Ertekin yönetimindeki Çağdaş Bale Topluluğu bir imkânsızı başarmanın mutluluğunu izleyicisiyle paylaşmaya devam ediyor.

41. yılını kutlayan, Türkiye’nin ilk özel bale topluluğu olma niteliğindeki Çağdaş Bale Topluluğu, Romeo&Juliet’i Çağdaş Bale Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni ve Başkoreografı Cem Ertekin’in koreografisi ile sahneye taşıdı.

Romeo & Juliet konusunu, Capulet ve Montagu aileleri arasında bitmek bilmeyen kan davası ve düşmanlığın gölgesinde filizlenen büyük bir aşktan alıyor. Düşman ailelerin çocukları arasında doğan aşk dünyanın hem yaşamlara,hem de şiirlere, öykülere, oyunlara ilham verdi.

Shakespeare de oyununda aynı temayı işlemiş, ancak öyküyü bir aşk efsanesine dönüştürerek acımasız toplumsal kurallarla, gerçek sevgi arasındaki çelişkiyi gözler önüne serer. Romeo ile Juliet’in umutsuz aşkını romantik örgüsünün yarı karanlık örtüsüyle sarmalayan eser, buna rağmen insan ilişkilerini gerçekçi bir anlayışla gözler önüne serer. Shakespeare’in büyük aşk tragedyasının temelinde yatan aile düşmanlığı yüzünden, Romeo ve Juliet arasındaki aşk, ancak sevgililerin ölümüyle ölümsüz bir kimliğe bürünüyor.

Romeo Ve Juliet, 14 Şubat 2013 Perşembe saat 20:30 Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde, 13 Mart  2013 Çarşamba saat:20.00 Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.