Sahne Hal'den Cadılar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bir çocuk tek başına neler yapabilir? Ülkedeki bütün çocukları kurtarmak için koca bir cadılar ordusuna karşı koyabilir  mi mesela? Roald Dahl’ın aynı isimli romanından uyarlanan CADILAR, onu çok seven ninesinin de desteğini alarak heyecanlı bir maceraya atılan kahramanımızın hikayesini anlatıyor. Işığın ve karanlığın, gölgenin ve renklerin, hayal ve gerçeğin iç içe geçtiği CADILAR, küçük büyük herkesin zevk alarak izleyeceği heyecanlı, eğlenceli ve sihirli bir oyun.

CADILAR 8 yaşından büyük tüm masalseverler için her pazar saat 13:00’da SahneHal’de

CADILAR çocuk edebiyatının dünyaca ünlü yazarı Roald Dahl’ın aynı isimli kitabından tiyatroya uyarlanmış bir çocuk oyunudur. ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’, ‘Matilda’, ‘Dev Şeftali’ gibi kitapların yazarı Dahl’ı çocuk yazınında öne çıkartan en önemli unsur kuşkusuz yazarın sınır tanımayan hayalgücü ve çocukları birey olarak görmesidir. Bir çok kitabı Hollywood ve Broadway’de büyük prodüksiyonlarla sahnelenmiş, filmi çekilmiştir. CADILAR, yazarın Türkiye’de sergilenen ilk eseridir.

CADILAR, çocukları hem eğlendirecek, hem heyecanlandıracak hem de hayal güçlerini besleyecek bir çocuk oyunudur. CADILAR’ı farklı yapan, seçilen metin ve sahneleme şeklidir.

CADILAR, Aile Tiyatrosu konseptini uygulamayı hedeflemektedir. Çocukların aileleriyle kaliteli zaman geçirebilecekleri, hem kültürel hem de düşsel bir paylaşımda bulunabilecekleri bir ortam oluşturmak ister. Hedef, oyunun sadece çocuğa yönelik bir aktivite olmasından çok, ona eşlik eden büyüklerin de en az çocuklar kadar zevk almasıdır. CADILAR oyununda birçok teatral öğe bir arada kullanılır: canlı performans, gölge oyunu ve kukla. Müzik ve ışık oyunlarının da eklenmesi ile CADILAR, sekiz yaşından büyük her masalsever için eğlenceli bir düş dünyası sunar.

Prömiyerini 23 Aralık 2012 Pazar günü yapan CADILAR her pazar saat 13.00’da SahneHAL’de oynamaktadır. Biletler MyBilet’ten veya SahneHal gişesinden alınabilir. Oyun 60dk ve iki perdedir.

CADILAR KİMDİR ?

Yazan: Roald DAHL

Oyunlaştıran: Elif ÖZSÜT & Erhan ÇENE

Yönetmen : Elif ÖZSÜT

Yardımcı Yönetmen : Nur Dilara GÜL

Dramaturg : Erhan ÇENE

Proje Koordinatörü : Nur Dilara GÜL

Sahne ve Kostüm Tasarım : Nergis GÜNDOĞDU

Gölge:Tüm Ekip

Müzik:Gürsel Çelik

Işık Tasarım : Ushan ÇAKIR

Animasyon : BİMİLİM Tasarım Ofisi

Psikolog : Ceren KOÇ

Afiş : Nergis GÜNDOĞDU & Aybüke ÖZER

Oyuncular :

Işıl KOCABAY

Güliz OKTAR

Pelin MANZAK

Sencan Oytun TOKUÇ

Kürşat KARAMAN

Aslı TURAN

Canan ATALAY

Çağdaş Ekin ŞİŞMAN

Nur Dilara GÜL

Tara DEMİRCİOĞLU

Paylaş.

Yanıtla