''Senfonik Minyatür'' Yeniden Sanatseverlerle Buluşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aslı birer perdelik neoklasik ve modern iki eserden oluşan ”Senfonik Minyatür” adlı prodüksiyon, Süreyya Operası’nda 7-9-12-14 Şubat’ta sahnelenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, koreografisi Uwe Scholz’a ait ”2. Senfoni” adlı eseri Giovanni di Palma sahneye koyuyor.

Schumann’ın eşsiz müziklerinin kullanıldığı eserin kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımıysa Metin Koçtürk’e ait.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) sanatçıları Deniz Zirek ve Selim Borak, Zuhal Karaca ve Erhan Güzel’ın solist olarak dans ettikleri eserde İDOB bale sanatçıları da yer alıyor. Schumann’ın ”2. Senfonisi”nde koreograf Uwe Scholz, müziği dansla görünür kılmayı başarıyor.

İDOB’un Uluslararası Chicago Müzik ve Dans Festivali’ne katıldığı ”Minyatür” adlı eserin koreografisi Patrick de Bana’ya, müziği Vivaldi’ye ait. Eserin repetitörlüğünü ise Çiğdem Tezcür üstleniyor.

Minyatür, doğu-batı barok müziği ve sanatının açık bir alışverişi olacak. Batmış tenekenin üzerindeki okyanusun ve dalgaların Minyatür’ün içine düşüşünü yansıtacak bu bale, doğu-batı, insanlar-kültürler arasında barok geleneğinin etkileri ve alışverişi konu ediniyor.

 AA

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.