Tiyatro D22 Perdelerini Bent ile Açıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tiyatro D22 Perdelerini 1 Mart’ta Bent ile Acıyor!
D22 Tiyatrosu Hakkında;
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yeni mezunlarından Berkay Ateş (25), Can Kulan (23) ve Emir Çubukçu (24) eğitimleri sırasında geliştirdikleri ortak bakış açısıyla, beraber üretmeye devam etmek amacıyla D22’yi kurdular. Galata’daki Hamursuz Fırını’na yerleşen topluluk, projelerini bundan böyle burada sahneleyecek.
BENT
“Sizin ve benim yaşamamız gerekli değildir, ama Alman halkının yaşaması gereklidir. Ve Almanya sadece savaşırsa yaşayabilir, çünkü hayat savaşmak demektir. Ve sadece içindeki erkekliği korursa savaşabilir. Sadece disiplinli olursa erkekliğini koruyabilir, özellikle aşk konularında. Özgür aşk ve yozlaşma, disiplinsizdir. Bu yüzden, halkımızı incitecek her şeyi reddetiğimiz gibi sizi de reddediyoruz. Aklından eşcinsel düşünce geçen insan bile bizim düşmanımızdır.” Mayıs 14, 1928. Nazi Partisinin resmi açıklaması.
D22 kadrosu, Amerikalı yazar Martin Sherman’ın Bent adlı eserini sahnelemeye hazırlanıyor. 1976 yılında yazılan Bent, faşizmin insanlık dışı yaptırımlarını cinsel kimlik üzerinden tartışıyor. Max, Rudy ve Horst’un özgürlükleri mücadelesi, seyirciye dönemin şiddet dolu ortamına dair yeni bir bakış açısı sunuyor.
(Subay Rudy’nin göğsüne vurur. Rudy çığlık atar)
Subay: Arkadaşın mı?
Max: Hayır.
(Sessizlik)
Subay: Vur ona. (Max Subay’a bakar.) Böyle. (Rudy’nin göğsüne vurur. Rudy çığlık atar)
Subat: Vur ona. (Max kımıldamaz.) Arkadaşın mı?
Max: Hayır. (Gözlerini kapar. Rudy’nin göğsüne vurur. Rudy çığlık atar.)
Subay: Gözlerini aç. (Max gözlerini açar.) Tekrar. (Max Rudy’nin göğsüne vurur.) Tekrar! (Max Rudy’nin göğsüne vurur, ve tekrar ve tekrar…) Yeter. (Rudy’yi yere, Max’in ayakları dibine iter.) Arkadaşın mı? Max: Hayır.
Subay: (Gülümser.) Hayır.
Mesut Özkeçeci eseri Türkçeleştirmeye 2000 yılında mecburi askerlik hizmetini yaparken başladı. Uzun süredir doğru ekibi bekleyen metin, konservatuvar hocaları Meltem Cumbul tarafından D22 için seçildi. Türkiye’de ilk kez oynanacak oyun, Meltem Cumbul’un da ilk yönetmenlik deneyimi.
Yazan: Martin Sherman
Yönetmen: Meltem Cumbul
Prodüktör: Hilal Erdoğan
Oyuncular: Berkay Ateş, Can Kulan, Emir Çubukçu, Sercan Sungur, Necati Kutlu, Mesut Özkeçeci ve Reha Özcan
Film Kreatif Prodüktör / Yöneten: Ali Betil
Dekor Tasarımı: Barış Dinçel
Kostüm Tasarımı: İlayda Saran
Film Kostüm Tasarımı: Bahar Korçan
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Müzik: Nurkan Renda
Koreografi: Berk Sarıbay
Yönetmen Asistanı: Gamze Karaduman
Afiş: Mehmet Turgut
Oyun Programı
1 – 2 Mart 20.30 ( Galata Hamursuz Fırını )
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.