Tiyatro Sahnesinden Bir Yıldız Kaydı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in, tiyatro sanatçısı Macide Tanır’ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajı okuyucularımızla paylaşıyoruz.] Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Görkemli sanat yaşamını sayısız oyun, ödül ve 1991 yılında layık görüldüğü devlet sanatçılığı unvanıyla taçlandıran Macide Tanır hiç kuşkusuz bugüne kadar tiyatroya gönül vermiş pek çok önemli isme ilham kaynağı olmuştur” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, tiyatro sanatçısı Macide Tanır’ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı. Türk tiyatrosunun duayenlerinden Tanır’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

“1943 yılında genç yaşta adım attığı 42 yıllık görkemli sanat yaşamını sayısız oyun, ödül ve 1991 yılında layık görüldüğü devlet sanatçılığı unvanıyla taçlandıran Macide Tanır hiç kuşkusuz bugüne kadar tiyatroya gönül vermiş pek çok önemli isme ilham kaynağı olmuştur. Yeri kolay kolay doldurulmayacak gerçek bir sanat insanı olan merhume Macide Tanır’a Allah’tan sonsuz rahmet, kederli ailesine ve tüm sanat camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.”

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.