Tiyatro Tempo'da Edebiyat Buluşmaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Tiyatro Tempo geçen ay başlattığı ‘Edebiyat Buluşmaları’nın ikincisini 20 Şubat Çarsamba günü Ercüment Cengiz’le ‘Gırnatacı’ romanı üzerine yapılan söyleşiyle sürdürdü. Başkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nermin Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan, roman üzerine görüşlerini paylaşan Ercüment Cengiz söze, kitabının da başlangıç sayfasında yer verdiği Turgenyev’in “…Bundan sonrasını ancak bir müzik parçası anlatabilir’ cümleleriyle başladı.
Tiyatro Tempo’nun düzenlediği bu ikinci ‘Edebiyat Buluşması’nın tartışma konusu ‘tarihsel zeminde roman ve müzik’ ‘Gırnatacı’ romanı üzerinden konuşuldu. Tiyatro Tempo’nun hazırlayıp, Marina Yüce’nin oynadığı romandaki Natalie karakteriyle ‘Gırnatıcı’  kitabından bir kesitin sahnelenmesiyle baslayan program, ’Ercüment Cengiz’i ve “Gırnatıcı”yı anlatan kısa bir film ile devam etti. Başkent Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Nermin Yazıcı’nın keyifli sunumuyla başlayan söyleşi,yazar Ercüment Cengiz’in roman ve edebiyat üzerine görüşlerini paylaşmasıyla başladı, ‘Gırnatacı’ romanının yazım süreci ve romandaki ayrıntılar üzerine yapılan değerlendirmelerle devam etti. ‘Gırnatacı’ romanını okumuş olan üniversite öğrencilerinin soruları ve değerlendirmeleriyse bu ‘2.Edebiyat Buluşmasına’ zenginlik kattı. Program Ercüment Cengiz’in kitaplarını imzalamasıyla son buldu
Çok kısa sürede üçüncü baskısı yapılan ve dördüncü baskısı yolda olan ‘Gırnatacı’ ; müziği de odağına alan bir roman olarak da dikkat çekiyor. Bu roman Ercüment Cengiz’in ilk romanı ve Everest Yayınevi’nin düzenlediği ‘En İyi İlk Roman’ yarışmasında ödül almış bir eser.
Üçüncü ‘Edebiyat Buluşması’nı 20 Mart’da gerçekleştirecek olan Tiyatro TEMPO’nun konuğu bu kez Kurtuluş Kayalı olacak ve ‘Roman ve Sinemada Türkiye Fotoğrafı’ konusu etrafında söyleşi yapılacak.

Paylaş.

Yanıtla