Tiyatro Terminal 3 Oyunla İzmir'li Tiyatro Severlerle Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2012 yılında kurulan ve 2013 Ocak ayında birinci yaşını kutlayan Tiyatro Terminal, Şubat ayında da üç oyunla seyirci karşısında olacak. Eğitimli ve dinamik bir ekip olan Tiyatro Terminal, İzmir seyircisine farklı tarzlarda kaliteli oyunlarla ulaşmaya devam ediyor. Tiyatro Terminal, İzmir’li sanatseverleri Karşıyaka Tiyatro sokağı Ege Sanat Merkezi’nde bulunan iki yerleşik sahnesinde ağırlıyor. Henüz çok yeni bir tiyatro olmasına karşın bugüne kadar yaptığı işlerle seyircilerden çok güzel tepkiler alan Tiyatro Terminal ekibi Şubat ayında da hız kesmiyor.
Tiyatro Terminal Şubat ayında ilk olarak 13 Şubat Çarşamba günü saat 20:30’da “Albay’ın Karısı” (Bölge Hastanesi) oyunu ile İzmir’li sanatsaverlerin karşısında olacak. Çağdaş Bulgar yazar Hristo Boyçev’in yazdığı oyun Hüseyin Mevsim tarafından dilimize çevrildi. Oyunun yönetmeni ise İbrahim Güngör. Albay’ın Karısı, savaşın gölgesi altında bir hastanede biraraya gelmiş kendini var etmeye çalışan bireylerin hikayelerini konu alan traji-komik bir oyun. Günümüzde halka ulaşma adına yapılan sulu komedilere alternatif olan bu oyunun dramaturjisi Selda Uzunkaya’ya, dekor ve kostüm tasarımı Mehmet Ali Zeren’e ait. Işık kumandada Hasan Bayrakçı, makyajda ise Demir Ali Kökçü yer alıyor. Oyun müziklerinde Ozan Gökmen imzası var. Koreografisi Jülide Derya tarafından yapılan oyunda grafik tasarım Alpgiray Kelem’ e ait. Bu dinamik oyunun oyuncuları ise Julide Derya, Burak Özhan, Ozan Gökmen, Esra Tarhan, Batuhan Köksal, Hürkan Ünal, Jülide Kara, Öncel İnanlı ve İbrahim Güngör.
Şubat ayının ikinci oyunu “Zamora Binası Soruşturması” ise 20 Şubat Çarşamba günü 20:30’da yine Ege Sanat Merkezi’nde olacak. 1896-1942 yılları arasında yaşamış fotoğraf sanatçısı, aktris ve bir devrimci olan Tina Modotti’nin hayatından bir kesiti İbrahim Güngör’ün rejisi ile ortaya koyan oyun İzmir’in yetiştirdiği genç yazar Özlem Lale tarafından yazıldı ve yazara 2009 yılında Mitos-Boyut Yayınevi Oyun Yazma Yarışması’nda ödül kazandırdı. Oyunun dekor ve kostümü Emrah Kürekçi’ye, ışık tasarımı Erdem Acan’a ait. Müzik kumandada Esra Tarhan yer alırken, oyunun grafik tasarımı Alpgiray Kelem tarafından yapıldı. Batuhan Köksal, Hürkan Ünal ve Jülide Derya’nın performansı ise izlenmeye değer.
Tiyatro Terminal’in Şubat ayındaki üçüncü oyunu ise özgün kurgusuyla özellikle edebiyat ve şiir severlerin ilgisini çekecek bir oyun; “Ben Ruhi Bey Nasılım”.
Edip Cansever’in Türk Dil Kurumu ödülünü almış aynı adlı ırmak şiirinden Burak Özhan tarafından oyunlaştırılan bu tek kişilik oyunun yönetmeni ise Necmettin Amaç. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarıyla yüzleşen ve kendini varetmeye çabalayan kentsoylu Ruhi Bey’in trajedisini ve çevresindeki karakterlerin hikayelerini ortaya koyan oyunda dekor kostüm tasarımları Hakan İsmail Şiriner ve Emrah Kürekçi’ye ait. Işık kumanda da ise Hasan Bayrakçı var. Oyunun özgün müziğine imza atan klarinet sanatçısı Bilge Kuzu’nun sahnedeki canlı klarinet ve saksafon performansı seyirciyi oyunun ve şiirin atmosferine çekiyor. Jülide Derya ise oyuna yaptığı etkileyici koreografi ve performansıyla iz bırakıyor. Ben Ruhi Bey Nasılım’ın oyuncusu ise Burak Özhan. Ben Ruhi Bey Nasılım 23 Şubat Cumartesi günü saat 20:30’da Ege Sanat Merkezi’nde izlenebilir.
Tiyatro Terminal, seyircilerini, tiyatroyu paylaşmak için İzmir Karşıyaka Tiyatro Sokağı bulunan Ege Sanat Merkezi’ne bekliyor.
13 Şubat Çarşamba 20:30 : Albay’ın Karısı (Bölge Hastanesi)
20 Şubat Çarşamba 20:30 : Zamora Binası Soruşturması
23 Şubat Cumartesi 20:30 : Ben Ruhi Bey Nasılım

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.