Tiyatroperest'ten "Anlaşılmaz Konuşmalar"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatroperest’in “Anlaşılmaz Konuşmalar” adlı oyunu Oyun Atölyesi’nde izleyiciyle buluşuyor!

Tiyatroperest Hakkında

Tiyatroperest 2009 yılında kuruldu. Sahneye koyacağı her oyunda, dert edindiği konuları ve bu dertlerin kaynağını, sebep ve sonuçlarını, doğru ya da yanlış olarak sınıflandırmadan anlamayı ve en samimi haliyle seyirciyle paylaşmayı hedefler. Tiyatroperest’in ilk oyunu Edward Albee’nin yazmış olduğu “Hayvanat Bahçesi Masalı” idi. Bu oyunla “Afife Tiyatro Ödülleri Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü” ve “Lions Tiyatro Ödülleri Umut veren Yeni Tiyatro Grubu” ödülünü aldı.Anlaşılmaz Konuşmalar Tiyatroperest’in ikinci oyunudur.

“ANLAŞILMAZ KONUŞMALAR”

Avusturalya’lı  yazar Andrew Bovell tarafından 1998 yılında yazılan ve Türkçe’ye “Anlaşılmaz Konuşmalar” olarak çevrilmiş oyununun özgün adı “Speaking in Tongues”dır.  Süresi 2 saattir. Oyundaki dokuz karakter, yazarın isteği doğrultusunda, dört oyuncu tarafından oynanmaktadır. Her bölüm, karakterlerin ilişkilerini anlamlandırabilme çabaları üzerinedir.

“Anlaşılmaz Konuşmalar, duygusal davranışların doğru ve yanlışları üzerinedir.Yakın olanlarla kurulan bağlar bozulurken, yabancılarla kurulan sahte, derin ilişkileri anlatmaktadır. Kopukluğu ve ahlaki kuralların değişimini tipik bir duygusal manzara çizerek gösterir. Küçük neşe ve mutluluk anlarını yaşamaya çalışanve anlamlı hayata özlem duyan, artmakta olan yabancılaşmaya karşı mücadele eden insanların hikayesidir” Andrew Bovell

“Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Jüri Özel Ödülü”
“Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü”
“Lions Türkan Kahramankaptan Ödülleri Jüri Özel Ödülü”

“Kısa ve öz: Oyunculuklar birer birer ve hep beraber mükemmel! Hem de öve öve bitiremeyeceğim düzeyde mükemmel.”
Üstün Akmen-EVRENSEL

““Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi”’den sonra geçtiğimiz yılın en iyi oyunu Tiyatroperest’in “Anlaşılmaz Konuşmalar”ıydı.”
Seçkin Selvi-MİLLİYET SANAT

“Seyir alemine daldığım Tiyatroperest’in kadrajladığı Anlaşılmaz Konuşmalar’dan şahane olup çıktım”
Betül Memiş-HABERTÜRK

Genç topluluğun psikolojik bir metin üzerine kapsamlı çalışma yapıyor olması,Bovell’ın sıradışı üslubunu sahneye aktarma çabası Tiyatromuz için büyük şans!Yeniliklerin başladığı noktayı Tiyatroperest ile yaşıyoruz.
Yaşam Kaya-TİYATRONLİNE

Yazan: Andrew Bovell
Çeviren: Ekin Tunçay Turan
Yöneten: Hakan Çimenser
Sahne ve Işık Tasarımı: Kerem Çetinel
Yönetmen Yardımcısı: Günay Ertekin
Sahne Amirleri: Gökhan Yıldırım, Barış Tuğsan Gür
Işık Şefi: Çağdaş Dilber

Oynayanlar:
Onur Özaydın, Ö.Zeynep Dinsel, Gözde Çetiner, Alper Günay

Oyun gün ve saati:
4 Mart 2013 Pazartesi 20.30

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.