Yaratıcı Drama Dergisi Yeni Sayısı Çıktı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çağdaş Drama Derneği tarafından çıkarılan Yaratıcı Drama Dergisi’nin 2010 yılı 9-10. sayısı ile sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Dergimizin, vaat edilen zamanlarda sizlere ulaşması için içeriğimize ve yazım kurallarına uygun makalelerinizi beklediğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Dergimize, yaratıcı drama, eğitimde drama, oyun, eğitimde tiyatro, tiyatro, çocuk tiyatrosu, çocukların tiyatrosu, sanat eğitimi, doğaçlama, aktif öğrenme, psikodrama gibi yaratıcı drama ile ilgili konularda kuramsal veya uygulamalı, bilimsel titizlikle hazırlanan yazılarınızı gönderebilirsiniz. Temel amacımız, bilimsel nitelikte bir paylaşım ortamı oluşturmak ve alanyazına katkıda bulunmaktır.

Bu sayımızı, İngiltere ve Dünyada yaratıcı dramanın öncüleri arasında yer alan, kendine özgü yaklaşımları ile tanıdığımız değerli drama lideri Dorothy Heathcote’un Türkiye’de yaptığı çalışmalara ayırdık. Bu sayımızda Dorothy Heathcote’un, Çağdaş Drama Derneği tarafından 2008 yılında düzenlenen 13. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama /Tiyatro Kongresi’nde yaptığı açılış bildirisini, atölye çalışmasının raporunu ve kendisiyle yapılan bir söyleşisini okuyacaksınız. Ayrıca 26–28 Kasım 2009 tarihlerinde Derneğimizin çağrılı konuk lideri olarak gençlerle gerçekleştirdiği atölye çalışmasının raporunu ve Çarşamba Söyleşileri’nde yer alan konuşmasını okuma olanağı bulacağınız  dergimizin bu sayısının arşivinizde önemli bir yer tutacağına inanıyoruz.

Sevgili Dorothy Heathcote’a ve dergimizin yayınlanması aşamalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.   Yukarıdaki satırları yazdığımızda Dororthy Heathcote öğretmenimiz aramızdaydı. Dergimizi basamadan onu sonsuzluğa uğurladık. Yeniden öğrettikleri, varlığı için sonsuz teşekkürler. Yaratıcı drama adına bıraktıkları bizlerle gelişerek yaşamaya devam edecek…

Dr. Fatma ÖNALAN AKFIRAT
NOT: Çağdaş Drama Derneği tarafından  yılda 2 (iki) kez çıkarılan Yaratıcı Drama Dergisi’nin her yılının 1 (bir) cilt olarak (20.02.2009 tarih ve 429 karar sıra no ile)  yayınlanmasına karar verilmiştir. Buna göre 1-2. sayılarımız 1. cilt, 3-4. sayılarımız 2. cilt, 5-6. sayılarımız 3. cilt, 7-8. sayılarımız 4. cilt, 9-10 sayılarımız 5. cilt…şeklinde devam edecektir.

Çağdaş drama Derneği

Paylaş.

Yanıtla