15. Sabancı Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle bu yıl 15. kez düzenlenecek ”Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali” 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde başlayacak. Festivalin açılışı 27 Mart akşamı dünyaca ünlü İtalyan topluluk Studio Festi’nin Seyhan Nehri ve Taşköprü üzerinde sergileyeceği ”Su ve Ateş” adlı gösteriyle yapılacak. Açılış töreninde ayrıca, ”Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” de verilecek. Bir ay boyunca Türkiye’den 16, yurt dışından 7 tiyatro topluluğunun sergileyeceği 23 farklı oyunla sanatseverleri tiyatroyla buluşturacak festival, bazı ilklere de ev sahipliği yapacak.
Hindistan’ın Bollywood kültürüyle köklü geleneklerini bir araya getiren Taj Ekspres Topluluğu, ”Aşkın Yeni Adresi” oyunuyla Türkiye’de ilk kez sahne alacak. Oyun, 28-29 Mart’ta Adana’da, 1 Nisan’da ise İstanbul Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde seyircilerle buluşacak.
William Shakespeare tarafından kurulan, İngiltere’nin en köklü tiyatrolarından Globe Tiyatrosu da Türkiye’de ilk kez bu festivalde sahneye çıkacak. Topluluk, Shakespeare’in en önemli trajedilerinden biri olan ”Kral Lear” oyununu 26 Nisan’da İstanbul’da, 28-29 Nisan’da da Adana’da sahneleyecek.
Diğer oyunlar
”Beğendiğiniz Gibi” adlı oyun Gürcistan Tiyatrosu’nun yorumuyla Adanalılarla buluşurken, Antalya Devlet Tiyatrosu da ”Othello”yu sahneye koyacak.
Çek Cumhuriyeti’nden Srnec Black Tiyatrosu ise ”Seçkiler” adlı oyunuyla izleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak. Makedonya’dan Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu da ”Bütün Oğullarım” adlı oyunla çağdaş bir aile dramını sahneye taşıyacak.
Festivalde, Sadri Alışık Tiyatrosu’nun ”Küçük Adam Ne Oldu Sana”, Talimhane Tiyatrosu’nun ”Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi”, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın ”Türkiye Kayası”, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ”Cesaret Ana ve Çocukları”, ”Ben Ödüyorum” ve ”Hürrem Sultan”, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ”Ben Feuerbach”, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ”Çirkin” ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ”Giderayak” oyunları sergilenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu ayrıca ”Pal Sokağı Çocukları” oyununu çocuklarla buluşturacak.”
Adana’nın yanı sıra İstanbul’da da bazı oyunların sahneleneceği festival, 30 Nisan’da Hollandalı Close Act Grubu’nun, ”İstila” adlı sokak gösterisiyle sona erecek.

Habertürk

Paylaş.

Yanıtla