Adana İçin Tiyatro Vakti!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana, 1 ay boyunca tam anlamıyla bir tiyatro şöleni yaşayacak; Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali sayesinde! Türkiye’den 16, yurtdışından 7 oyunu ağırlayacak olan festivalin açılışı, tam da kendisine yaraşır bir şekilde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, dünyaca ünlü İtalyan topluluk Studio Festi’nin Seyhan Nehri ve Taşköprü üzerinde sahnelediği “Su ve Ateş Anıları” adlı büyüleyici gösterisiyle yapıldı.

Biletlerinin günler öncesinden tükendiği festivalin Adana HiltonSA’daki açılışında Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı tiyatronun insanlık tarihinin en eski sanatı olduğunu hatırlatarak, “Tiyatro hepimize düşünme, hoşgörü, daha iyi anlama fırsatı veren, birlik ve beraberliğimize katkıda bulunan bir sanat. Ne mutlu ki anlayış, barış ve dostluğumuzun tiyatro sahnesinden yayıldığı bir festivalimiz var. Rahmetli Sakıp Sabancı’nın 15 yıl önce başlattığı ve bize bıraktığı en güzel miraslardan biri bu festival” dedi.
 
Diyalog kanalı açıyor
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise konuşmasında tiyatronun farklı etnik gruplar, inançlar ve renkler arasında diyalog kanalını açtığını belirterek “Bu festivalin dünyadaki saygın ve önemli festivaller arasında yer edinmiş olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı” dedi.
Törende Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü Güler Sabancı, Lemi Bilgin ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından Rutkay Aziz’e takdim edildi.
Bugüne kadar yerli ve yabancı 5 bin sanatçıyı, her yıl ortalama 60 binden fazla seyirciyi ağırlayan 15. Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali bu yıl da zengin bir program sunuyor. Festival kapsamında kurucuları arasında William Shakespeare’in de bulunduğu dünyaca ünlü Globe Tiyatrosu “Kral Lear” adlı oyunuyla ve Hindistan’ın popüler Bollywood kültürüyle geleneklerini bir araya getiren Taj Ekspres topluluğu “Aşkın Yeni Adresi”yle Türkiye’ye ilk kez gelecekler. Bu iki topluluk Adana’nın yanı sıra İstanbul’da da tiyatro seyircisiyle buluşacak. 30 Nisan’a kadar sürecek olan festival Türkiye’den özel ve ödenekli tiyatro topluluklarının yanı sıra İtalya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Gürcistan, Hollanda ve İngiltere’den tiyatroları Adana’da bir araya getirecek.
Yasemin Bay / Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.