Amatör Kadınlar Tiyatro Topluluğu Selçuk'ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Erkekler Köyü” adlı tiyatro oyunu, SEGEM Selçuklu Kadınlar Amatör Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Erkekler Köyü” adlı tiyatro oyunu, SEGEM Selçuklu Kadınlar Amatör Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenecek..

Oyundaki tüm erkek karakterler kadın oyuncular tarafından canlandırılacak. Kadın hakları ihlallerine, şiddete ve baskıya isyan eden kadınların köyünü terk etmesi ve bunun sonucunda gelişen olayları konu alan oyunda, 16 kadın oyuncu rol alıyor.

Selçuk Belediye Spor Kulübü Efes Tiyatrosu genel sanat yönetmeni Gülhan Ayhan’ın yönettiği oyun, 8 Mart Cuma ve 9 Mart Cumartesi saat 20.00’de Efes Tiyatro Salonu’nda (Belediye Tiyatro Salonunda) sahneye taşınacak.

Selçuklu Kadınlar Amatör Tiyatro Topluluğu ile 4 yıldır 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için tiyatro oyunu hazırladıklarını söyleyen yönetmen Gülhan Ayhan, “Yine eğlenceli güzel bir akşam olacak. Oyunun teması ise kadın hakları ihlalleri. Ülkemizin bu sosyal yarasını gülümseterek anlatmak tiyatro gurubumuzun geleneği haline geldi.

Şimdiden tüm tiyatro severlere iyi seyirler diliyorum” dedi.

Haberler

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.