Boş Sahne 16 Mart'ta İki Oyunla İzmir'de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Boş Sahne adlı tiyatro topluluğu “Akademi İçin Bir Rapor” ve “Labirent” adlı oyunlarla İzmir’de seyirci karşısına çıkıyor. Oyunlarla ilgili detaylı bilgiler ve program şöyle:

AKADEMİ İÇİN BİR RAPOR

Yazan F. Kafka
Çeviren K. Şipal ve T. Turan çevirilerinden derlenmiştir.
Oynayan : Filiz Bozkuş
Yöneten  : Saim Güveloğlu
Kostüm : Kübra Ateş
Görsel İletişimsel Tasarım : S. Berk İlhan
“F. Kafka’nın Akademi İçin Bir Rapor isimli öyküsü insana dönüşmüş eski bir maymunun geçmiş yaşamına ilişkin bir rapordur. Öykü (ya da rapor) maymun-insanın ağzından akademi üyelerinin daveti üzerine onlara hitaben yazılmıştır. Boş Sahne olarak oyunu bir oyuncunun öyküyü anlama çabası olarak tasarlamıştık. İlk oyunlar bu şekilde oynandı. Bu yorumun tekrarında sorun yaşadık. Yani oyun her tekrarlandığında bir şeyler kaybetmeye başladı. Bunun üzerine oyuncunun ‘üstün isteği öyküyü anlamak olan oyuncu’yu oynamasına karar verdik. ‘üstün isteği … olan Hamlet’i oynaması gibi. Bu yorum da farklı sorunlara yol açtı. Şu an gelinen noktada oyun, oyuncunun hikaye anlatıcısı ile öyküdeki karakter arasında salınımından ibaret. Oyunu seyirciyle birlikte yapılandırmaya devam ediyoruz.”

*Tek Perde, 55 dk.*

LABİRENTLER
*Yazan *Ursula K. Le Guin
*Çeviren *Ümit Altuğ
*Oynayan *Filiz Bozkuş
*Yöneten *Saim Güveloğlu
Ursula K. Le Guin’in aynı adlı öyküsünden oyunlaştırılan “Labirentler” bir yaratık tarafından önce hapishaneye kapatılan daha sonra çeşitli labirentlerde bazı deneylere maruz kalan bir yaratığı ve geçirdiği süreçleri, yaratığın dilinden anlatıyor. Eylemin labirentlerde geçiyor oluşu, yaratığın fiziksel anlamda deneylere maruz kalması öykünün oyunlaştırılmasına; yaratık tarafından anlatılması ve yaratığın kendini tiyatrodaki oyuncu-seyirci ilişkisine benzer bir şekilde diğer yaratığa beğendirme isteği bu anlatının bir oyuncu tarafından temsiline olanak sağlıyor.

*Tek Perde, 40 dk.*
* Saat: Labirentler- 15:00*
* Akademi İçin Bir Rapor- 20:00*
Yer: Karşıyaka Ege Sanat Merkezi/İzmir
Bilgi ve Bilet Rezervasyon: 505 457 00 97

Paylaş.

Yanıtla