Dantel Akbank Sanat'ta!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro, dans, video ve Blue Screen tekniğini içeren DANTEL, Akbank Sanat sahnesinden sonra, “son” iki gösterimle, 10 Mart Pazar, saat 16.00 ve 20.00’de, yeni açılan Sahne Beşiktaş’ta!

Dantel Hakkında

Bireyin hayatını koşullandıran, iç ve dış dünyasında yaşadığı hikayelerden işlenen DANTEL; bünyesinde tiyatro, dans, video ve sinemaya özgü olan, özel efektler yaratmak için kullanılan Blue Screen tekniğini barındırıyor.

Zihin hareketleri, düşünceler, fanteziler gibi görünmeyen unsurlar bu teknik sayesinde “görünür” kılınırken, aynı zamanda, “gerçeklik” ve “sahtelik” kavramları da araştırılıyor. Böylelikle, sinemada “ilüzyon” aracı olan Blue Screen, tiyatro sahnesinde aslında “gerçekliğin ta kendisi” oluyor.

Proje tasarım/ metin/ koreografi / performans: Can Bora

Görsel tasarım/ animasyon / kurgu: Alper Akçay

Gerçek zamanlı görüntü / müzik/ ses tasarım: Utku Öğüt

Video prodüksiyon: Alper Akçay & Utku Öğüt

Gösterim süresi: 70 dakika

http://dantelproject.wordpress.com

Tarih: 10 Mart 2013, Pazar

Saat: 16.00 ve 20.00

Yer: Sahne Beşiktaş (www.sahnebesiktas.com)

Bilet ücreti: Tam: 30 TL / Öğrenci: 15 TL

(Minimum 30 kişilik grup indirimi: 20 TL)

Biletler Sahne Beşiktaş Gişe’den temin edilebilir.

Can Bora hakkında

1986 doğumlu olan Can Bora, İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi’nin ardından, Sorbonne Nouvelle Üniversitesi’nde “Tiyatro Bilimi” bölümünde lisans eğitimi aldı. Yüksek lisansını ise aynı üniversitede “Çağdaş Tiyatroda Görsel Sanatlar” üzerine tamamlandı. Lisede ve üniversite eğitimi sırasında AFS ve Erasmus programlarıyla Barselona’da yaşadı. İstanbul, Paris ve Barselona’da bale, Cunningham, Release, Gestalt, Fasya Terapi, doğaçlama ve kontakt, deneysel dönüş gibi farklı teknikleri deneyimledi.  DOT tarafından düzenlenen Yeni Metinler Projesi’nde AÇIK isimli oyunuyla kabul edildi. Aynı sene, Bilinmeyen Bölge isimli kısa oyunun Mısır Apartmanı’nda okuma tiyatrosu yapıldı. 2011 yılında Berivan Aslan Sungur tarafından verilen Yin Yoga Hocalık Eğitimi’ni tamamladı.

DANTEL trailer: http://vimeo.com/59068744
Bilet satış ve rezervasyon: Sahne Beşiktaş // 0212 259 10 45 // www.sahnebesiktas.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.