"down to the earth" SahneHal'de

Pinterest LinkedIn Tumblr +
“down to the earth”
11 mart pazartesi 20.30
SahneHal
Eski Osmanlı sokak Şişli/Mecidiyeköy  0212 274 7478

Koreografi : Münibe Millet
Dans Performans : Ecem Alfan, Münibe Millet
Ses Tasarım: Frédéric “Virlyn” Vanderlynden
Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan
Kostüm Tasarım: Zeynep Demirhan
Afiş Tasarım: Okan Kayabaş
Fotograf: Engin Irız
Tek perde 40 dk.
2.5 yıl Aydın Teker ile geçirdiğim laboratuvar çalışması dansa, performansa ve bedene dair bakış açımı geliştiren yoğun bir fiziksel ve bilişsel süreç olmuştur benim için. Bu çalışmada edindiğim deneyim “down to the earth” ün şekillenmesini sağlayan en büyük etmendir.
Fiziksel olan ile teatral olanın beraber barınabildiği, etkileştiği bir dünya yaratma hedefim anlamlı partnerler ile hayat buldu. Ortak yaratım arzumuz ve eylemimiz aracılığıyla dansa ve bedenlerimize dair bilişsel bir kırılma peşinde koştuk.
Zaman, düzlem ve mesafe arasındaki ilişki, imgelere dönüşürken, performans, insana dair olanı anlama çabamızın etrafında şekillendi. İnsanın çaresizlik içerisinde devinirken bile son derece yaratıcı ve şaşırtıcı bir potansiyel taşıyabildiğini deneyimledik. Kendi bedenlerimizin sınırları etrafında dolaşırken, neye muktedir olduğumuzu ya da olmadığımızı kendi yanılsamalarımızın kırılması aracılığı ile keşfettik. Bu performansın kurgusu da, yanılsama ve yabancılaşmanın arasında yaptığımız ve belki de yaşamlarımız boyunca devam edecek olan yolculuk sırasında şekillendi.

Teşekkürler: Aydın Teker, Başak Meşe, Berna Kurt, Defne Erduk, Mustafa Kaplan, Özge Akarsu,Özgür Akarsu, Özlem Güzel Bale ve Pera güzel Sanatlar stüdyoları, Sezen Tonguz
Paylaş.

Yanıtla