Erbil'de Sokak Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Erbil şehrinde, “Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle sokakta düzenlenen tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Bir grup genç tiyatrocu Erbil Kalesi önünde bulunan Baki Shar Parkı’nda sahne aldı.

Sokak tiyatrosunda yönetmenlik görevini üstlenen Hawar Hamid isimli sanatçı, insanları tiyatro ile buluşturmak amacıyla sokak tiyatrosu projesini hayata geçirdiklerini ifade eti. Tiyatronun bölgede canlanması için çaba sarf etmeye çalıştıklarını belirten Hamid, “Erbil’de 9 ayrı yerde halk arasında gösteri düzenleyeceğiz. Amacımız halkı tiyatro ile buluşturmak.”

Sanatçılar Sendikası Başkanı Niyaz Nuri ise, sokak tiyatrosuna önem verdiklerini ve bütün tiyatroculardan bu konuda destek beklediklerini vurguladı. Sokak tiyatrosunda rol alan kadın sanatçılardan Begerd Cihangir, “Yıllardır bölgede tiyatronun öldüğü iddia ediliyor. Ama bugün insanların tiyatroya ilgisini gözlerimle gördüm. Bu durum beni fazlasıyla mutlu etti. Şunu diyebilirim; tiyatro hala Kürt insanın kalbinde yaşamaktadır. “dedi.

Medya 73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.