ESOG'lu Öğrencilerden Tiyatrolu Eylem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü önünde toplanan binlerce öğrenci, pazartesi günü güvenlik görevlileriyle yaşadıkları olayları sahneledikleri tiyatro gösterisiyle protesto etti.

Yemekhane önünde toplanan ESOGÜ öğrencileri, onlara destek veren Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, rektörlük binası önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Rektörlük önünde toplanan grup, burada ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in kendilerinden özür dilemesini ve görevinden istifa etmesini istedi.

Öğrenciler, pazartesi günü özel güvenlik görevlileriyle aralarında çıkan arbedeyi, rektörlük kapısı önünde sahneledikleri tiyatro oyunuyla canlandırdı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kollarına bağlı öğrenciler tarafından rektörlük kapısı önüne siyah çelenk bırakıldı.

Öğrenciler adına konuşan Güven Atbakan, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’i öğrencilerden ve kamuoyundan özür dilemeye, ardından da istifa etmeye çağırdı. Geçen hafta yemekhane önünde toplanan yüzlerce öğrencinin pazartesi günü boykot yapma kararı aldığını hatırlan Atbakan, “Bunun üzerine arkadaşlarıyla paylaşmak amacıyla hazırladıkları yiyeceklerle okula gelen ve yemekhaneye gitmek isteyen üniversitelilere özel güvenlikler başta engel olmuş, sonrasında işkenceyi andırır bir şekilde saldırmıştır. Nitelikli beslenme hakkı talep eden üniversitelileri bu olayın öncesinde ‘terörist ve elebaşı’ ilan eden Rektör Hasan Gönen’in nefreti, o gün özel güvenliğin yumruğunda, tekmesinde ve copunda somutlaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin eylemine destek veren Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ve Eğitim-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar ise, saldırıyı kınadıklarını ve her zaman öğrencilerin yanında olduklarını kaydetti.

Rektörlük önünde çok sayıda çevik kuvvet polisi tedbir amaçlı görev alırken, eylem sonrası öğrenciler olaysız dağıldı.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.