Fatoş Mira Hardacre ile Hint Dansları

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Dancentrum, 13 mart 2o13’de usta eğitmen Fatoş Mira Hardacre ile Bollywood ve Bhangra Programını başlatıyor…
Bollywood Bhangra
tarih. 13 mart – 1 mayıs 2o13 tarihleri arasında her çarşamba
saat. 2o.3o – 22.oo
usta eğitmen. Fatoş Mira Hardacre
mekan. Dancentrum – Taksim, Elmadağ
Bollywood adıyla tanınan Hindistan film endüstrisinde, müzikal ve dans ağırlıklı Hint filmlerinin etkisiyle baslayan bu akım sinematik dans olarak da bilinir. Bollywood dansı, klasik Hint dansları, bhangra, oryantal, jazz vs. gibi diğer dans stillerinden alınan figürlerle yapılan füzyon bir danstır. Yurt dışında [Amerika, İngiltere, Brezilya vs.] oldukça popüler olan bu dans ve egzersiz sınıfları, Türkiye’de de popülerleşmeye başlamıştır.

Popüler hint film müzikleri ve bangra ritmleriyle yapılan hareketli figürler eğlenerek kalori harcamanızı iyi bir kondüsyon oluşturmanızı ve kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar. Bu fenomen, partilerin ve düğünlerin vazgeçilmez dansı olmuştur.

Kurs boyunca, klasik hint dans teknikleri, duruşlar, kondisyon, mimik ve rutin koreografilerle Bollywoodun büyülü dünyasına adım atılacak.

Fatoş Mira Hardacre

Klasik Hint dansı eğitmeni [bharatanatyam stili]Fatoş Mira Hardacre, eğitimini Natyalaya Klasik Hint Dansları Okulu’nda, Brezilya ve Hindistan’da tamamladı. Natyalaya Klasik Hint Dansları Okulu’ndaki eğitimini geleneksel ve eski bir eğitim sistemi olan Gurukul sistemiyle aldı. Bu sistemde Guru ve Shishya [egitmen ve öğrenci]beraber yaşarlar.

Ayrıntılı Bilgi / Kayıt
http://www.dancentrum.com/?p=37&hid=2043

Dancentrum
Tossbaa Limited Şirketi’nin tescilli markası Dancentrum, Kasım 2ooo’de Türkiye’nin ilk dans portalı olarak kuruldu ve bugün 30.000’i aşkın internet üyesine ulaştı.

Dancentrum, Mart 2oo8’den itibaren, Taksim Elmadağ’daki merkezinde, bireylere, gruplara ve şirket çalışanlarına, Nesrin Topkapı, Tuncay Okyar, Candaş Baş, Hakan Yavaş, Ziya Azazi, Asime Can Özözer, Sava Panayotidis, William Baigoria Diaz gibi kendi alanlarında uzman, tecrübeli eğitmenleriyle roman dansı, oryantal, yetişkin bale, yoga, nefes, sufi dansı, çağdaş dans, jazz dans, clown, yaratıcı drama, flamenko, hint dansları, yunan dansları, ege zeybeği, horon, street dance, vals, sosyal latin ve tangoda toplam 275 spesifik dans, beden sağlığı, oyunculuk ve kişisel kazanım programı oluşturdu, yaklaşık 3700 katılımcıyla buluştu.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.