İzmir Tiyatro Günleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İZMİR’de 27 Mart-11 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası 31. İzmir Tiyatro Günleri bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Devlet Tiyatrosu işbirliğinde her yıl gerçekleşen ve artık geleneksel hale gelen Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri yeni oyunlarla dolu dolu bir program ile 27 Mart’ta kapılarını açacak. 31’incisi düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri’de 5 kukla, 9 yabancı ve 12 yerli oyun olmak üzere 11 Nisan’a kadar 52 gösteri sergilenecek.

İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Tiyatro Günleri bu yıl 31. kez yapılıyor. Büyük bir başarı ve son iki yıldır uluslararası alanda bir etkinlik haline geldi. Tiyatro günlerinin amacı sezonda isim yapmış önemli oyunları vatandaşlara izlettirebilmek. Türkiye’de tiyatrolar zor şartlarda çalışıyor. Ama 50-60 TL’lik oyunu biz 7.5 TL’ye seyrettirmeye çalışıyoruz. Yeterki bir kez tiyatroya gelsinler” dedi.

Muhsin Ertuğrul Hizmet Ödülünü, İzmirli yazar Hidayet Sayın’ın alacağını belirten GÜzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Nutku da, “Yerel yönetimler sanatı desteklediği sürece bizim sırtımız yere gelmeyecek. Çok önemli oyunlar getirdik ve yine şölen havasında geçecek. Herkesi 27 Mart sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda bekliyoruz. İzmir sanat dolu günler geçirecek ve perdeler hiç kapanmasın” dedi.

Tiyatro Günleri Düzenleme Kurulu Sanat Danışmanı Prof. Dr. Özdemir Nutku, “İsmini Atatarük’ten alan tiytaro binaları çürümeye bırakıldı. Yaprak dökümü gibi çok sayıda tiyatro sanatçısını kaybettik. 27 Mart’ı kutlamak bile acı veriyor. Yıllardır hep aynı kişiler geliyor tiyatroyu seyretmeye. Bizim halka açılmamız lazım. Binalardan dışarı çıkmak çok önemli. Bu yıl ilgi çekmek ve halkın ilgi göstermesi için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Tiyatro Günleri kapsamında; İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Tepekule, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Sahnesi, Sabancı Kültür Merkezi, Cumhuriyet Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Türkan Saylan Kültür Merkezi Önü, Tarihi Havagazı Fabrikası ve Alsancak Muzaffer İzgü Sokağı’nda tiyatro oyunları sergilenecek. Gerekli bilgi ise İzmir.bel.tr’den alınabilecek.

Eray Arpaşin / Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.