Kandilli Türbe Çıknazı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İlk gösterimini  2012 yılında, *Arada Disiplinlerarası Sanat Festivali*bünyesinde ve festivalin*Keşif* teması doğrultusunda Ayvansaray Surlarında, mekana duyarlı bir performans olarak gerçekleştiren *Kandilli Türbe Çıkmazı*, Budala Sultan’ınilk projesi olarak serüvenine Nisan ayında Hayal Perdesi Beyoğlu’nda devam ediyor.

Gerçek ile doğrudan bir temas kurma çabası üzerinde işleyen *Kandilli Türbe Çıkmazı*, kişinin kendini gerçekleştirmesi ve bunu tersinlemesi biçimindeki arayışını müzik, tasarım, edebiyat ve performans ile sürdürüyor. Kendi yollarında ilerleyen çizgiler kesiştikçe karakterler birbirine dönüşüyor. Kendinde ötekini, ötekinde bir diğerini duyumsamayı; aşkın ve içkin olana dolaysızca dokunmayı deneyen ve sizi dilek tutup mum yakmaya çağıran ritüelistik bir performans projesi *Kandilli Türbe Çıkmazı*.

*Budala Sultan*, Şafak Ersözlü ve Bahar Nihal Ersözlü tarafından çağdaş sanat işleri üreten bir kolektif olarak 2012 yılında İstanbul’da kuruldu. Öznel ihtiyaçlar doğrultusunda projeler geliştiren inisiyatif, farklı disiplinleri bir araya getirerek çalışmaktadır. Topluluk, işlerinin kavramsal arka planında aklın sınırlarını aşmayı hedefler ve gerçeğe ilişkin ortak kanıları sorgular.

Şafak Ersözlü, 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümü – Sahne Sanatları alanından mezun oldu. Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda ve Studio 4 İstanbul’da oyuncu, reji – koreografi – prodüksiyon asistanı olarak çalışmaktadır. Sanatçının son yıllardaki oyunculuk çalışmaları arasında Stüdyo 4 ile birlikte çalıştığı *Atış Serbest* ve *Olmamış mı*, Bakırköy Belediye Tiyatroları’ndan *Külhanbeyi Müzikali* örnek gösterilebilir. *Kandilli Türbe Çıkmazı*, Şafak Ersözlü’nün yönetmenliğe adım attığı ilk projedir.

*
*
*Kandilli Türbe Çıkmazı Ekibi
*Konsept, Reji ve Dramaturji: Şafak Ersözlü
Performans: Metehan Kayan, Su Güzey, Can Kandara
Ses Tasarım ve Performans: Utku Öğüt, Tolga Ayıklar
Görsel Tasarım ve Performans: Nihan Şişli
Işık Tasarım: Utku Kara
Metin: Bahar Nihal Ersözlü

*Kandilli Türbe Çıkmazı, 17 ve 25 Nisan’da 20.00’de Hayal Perdesi Beyoğlu’nda izlenebilir.
Bilet fiyatı: 20 TL*
*
*
*Hayal Perdesi *Meşelik Sok. No: 10 Taksim / İstanbul
Tel: 0212 245 10 48

Daha detaylı bir bilgi için *budalasultan.wordpress.com* adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.