'Komedi Meselesi'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

-AB Kultur Programi  kapsaminda-

Aristophanes Now!  Uluslararası Muzikali 22 -23-24 Martta Cevahir Sahnesinde…

Konser, Tiyatro, Dans ve Antik Kahramanlar bu muzikalde bulusuyor!

Yunanistan, Türkiye, Ingiltere, Romanya, Finlandiya ortak yapimi “Komedi Meselesi” isimli muzikal İstanbul’da Cevahir Sahnesi’nde 22-23-24 Mart (20.30) tarihlerinde sahneleniyor.

Avrupa turnesi kapsaminda Istanbul’da sahnelenecek olan muzikalde unlu muzisyen Stamatis Kraounakis canli performanslariyla yer aliyor. Bir muzik ve dans soleni iceren oyun; Sokrates, Aristophanes ve antik kahramanlariyla Avrupa tiyatrosunun cikisina cagdas bir bakıs sunuyor.  Koreograf Sinan Temizalp, izleyicileri dansin buyulu dunyasinda gezdiriyor.

Proje Avrupa kultur mirasindan esinlenerek yeni yorumlara, yeni sanatsal yaratimlara ve uluslar arası uretime aciliyor. Muzik, dans ve komedinin bulustugu bu eglenceli tiyatro yolculugunu kacirmayin.

www.thedutyofcomedy.eu

www.artofglobe.com

http://www.facebook.com/groups/dutyofcomedy/

http://www.facebook.com/pages/Aristophanes-NOW/155076254646454?fref=ts

Biletler:

Biletix’den asagidaki baglanti yoluyla alinabilir.

www.biletix.com/etkinlik-grup/46449371/TURKIYE/tr

Stamatis Kraounakis:  Yunanistan’da 80’ler ve 90’lardan bu yana calismalariyla etki birakan en onemli cagdas bestecilerdendir. Atina’da dogdu ve Mrs Klelia Terzakis ile muzik calısti, Pandion Universitesinde Siyaset Bilimi okudu. 40 albume ve 50 tiyatro oyunu muziklerine imza atti. Speira Speira, 1999 yılında oyuncular, sarkicilar ve muzisyenler tarafindan Stamatis Kraounakis’in bir semineri ile kuruldu.

Aristophanes:

Aristophanes’in komedi yazininda gelmis gecmis en buyuk kisilerden biri oldugu evrensel olarak kabul edilir. Buyuk Antik Yunan komedi yazarinin eserleri, MO dorduncu ve besinci yuzyillarda Atina’da canlandirilmistir ve Avrupa kulturunde komedi dram turunun yasayan en eski kayitlaridir. Eserlerinin sanatsal katkisi hesap edilemez cunku Avrupa tiyatro tarihinin temel taslaridir.

Aristophanes tum toplumlarin yuzlestigi meseleler :  İc ve dıs politika, unlulerin yasamlari ve skandallari, populer eglence, egitim gibi konular hakkinda siirsel bicimde olusturulmus, hem kendi zamaninin kulturel yapisina hem de gunumuze kadar etkisini koruyan bir dille yazar. Hikayelerinin unu, bir yanda gelenek ve tutuculuk, diger yanda yenilik ve sıra disilik arasındaki celiskiyi islemesinden gelir.

Aristophanes, Atina demokrasisinin son zamanlarını anlatir ve Attik komediyi, sosyal rolunu ortaya cikararak zirveye tasir. Aristophanes ile yeni bir devir baslar. Siirsel aciksozlulugu ile yaptigi elestiriler, insanlari dusunmeye zorlar. Hicbir yonden referans almadan gercegi haykirir; kutsal olarak gosterilene karsi direnir, adaletsizlige ve insanların aci cekmesine karsi cikar; insanlar icin sorumluluk ustlenir ve toplum icin gorevini yapar. Meselesine odaklanisi eserini eksiksiz kilar.

Aristop + hanes isminin kokeni mukemmellik ve parlaklik kelimelerine dayanir.

AB Kultur Programı: AB Kultur Programi 2007-2013 doneminde Avrupa Birligi icinde sanatsal isbirliklerini destekliyor. Kavrami, cercevesi ve programi ile ulkeler ve kulturler arasi sanatsal isbirlikleri icin oncu rol oynayan AB Kultur Programi, Avrupa’nin gelecegini sanatsal ve kulturel isbirliginde goruyor.

(Hermetiks grubu uyeleri Biletix’de indirimli bilet seceneginden yararlanabilir.)

www.biletix.com/etkinlik-grup/46449371/TURKIYE/tr

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.