Metin Serezli'yi Kaybettik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Radikal Gazetesi’nde yayınlanan haberi aktarıyoruz.] Eşinin uzun süredir tedavi gördüğünü söyleyen Nevra Serezli ” Bu sabah 07.10’da son nefesini verdi. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum çok üzgünüm. Cenazeyi salı günü öğle vakti Teşvikiye Camii’nden kılınacak namazdan sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa vereceğiz. Kendisi özellikle anma töreni yapılmamasını istedi” dedi. Oğul Murat Serezli, ” Uzun zamandır tedavi görüyordu. Son bir ayda rahatsızlığı ilerledi, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Annem metanetli olmaya çalışıyor” diye konuştu.

METİN SEREZLİ KİMDİR

Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, sanat yaşamında çok sayıda oyun ve filmde rol aldı. Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapan Serezli, 1934’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümlerinde okudu. 1954’te İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunculuğa atılan Serezli, Erlangen, Bristol ve Avignon festivallerine oyuncu ve Türkiye delegesi olarak katıldı. 1955’te “Dormen Tiyatro”sunun ilk oyunu olan “Papaz Kaçtı” komedisi ile profesyonel tiyatro hayatına başlayan sanatçı, bugüne kadar tiyatrodan hiç kopmadı. Dormen Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Altan Erbulak ile birlikte kurduğu ” Çevre Tiyatrosu” ve son yıllarda görev aldığı “Tiyatro İstanbul”da 100’den fazla oyunda rol aldı, 28 oyun ve 5 müzikali yönetti. 200’den fazla radyo oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan sanatçı, birçok dizide oyuncu ve sunucu olarak görev yaptı. Avni Dilligil, Afife Jale, Üniversiteler Birliği, İsmail Dümbüllü ve Lions en iyi oyuncu ödüllerinin sahibi olan Metin Serezli 50’den fazla film çevirdi, 1958 yılında beyazperdeye de adım atan usta oyuncu, Bozuk Düzen, Şoför Nebahat, Seven Ne Yapmaz, Senede Bir Gün, Son Hıçkırık gibi birçok Yeşilçam klasiğinde yer aldı.  Aynı zamanda Türkiye’nin en önemli seslendirme sanatçılarından olan Serezli, televizyonda ve radyoda sayısız karaktere ses verdi.

42 YILLIK AŞK

Nevra ve Metin Sezrezli çifti tam 42 yıl aynı yastığa baş koydu. İki sanatçı 1966 yılında tanıştı, 1968’de evlendi. Bu evlilikten Selim ve Murat adını verdikleri iki oğulları oldu. Murat Serezli, anne ve babası gibi oyunculuğu seçti. Bir birlerine aşk ve sevgiyle bağlı olan çift, birçok kez aynı sahneyi de paylaştı. Birlikte geçirdikleri 42 yıl boyunca hem dost, hem iş arkadaşı hem de eş olan Serezli çifti, evliliklerinin bu derece sağlıklı olmasını sırrını “kavga etsek bile yatağa küs girmiyoruz” diyerek açıkladı.

Radikal

Paylaş.

Yanıtla