Molly Sweeney

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Görmeyi öğrenmek, yeni bir dil öğrenmeye benzemez; konuşmayı ilk kez öğrenmekten farksızdır.”

Denis Diderot

2 MART Cumartesi

9 MART Cumartesi

20:00’de

Sahne Kadir Has’da…

Adres: Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has cad. Cibali

Geçen ömrünü karanlıklar içinde inşa etmiş Molly Sweeney için yepyeni bir dünyanın kapıları açıldığında, karanlığı aydınlığa dönüştürmek hiç de kolay olmayacaktı. İzleyenler Molly’nin kırılgan dünyasını an be an izlerken aslında asıl karanlığın alışılmadık, algıların tümden yapıbozuma uğradığı yeni bir dünya olduğunu görerek oldukça şaşıracaklar.

İrlandalı oyun yazarı Brian Friel’in ünlü nörolog Oliver Sacks’ın bir vak’a incelemesine dayanan oyunu “Molly Sweeney; Tilbe Saran danışmanlığında Kadir Has Üniversitesi yüksek lisans mezunları Dizem Kaftan ve Mert Şişmanlar tarafından sahneleniyor

Oyun, bebekliğinden bu yana karanlığı kendi gerçekliği kabul etmiş, diğer duyularını keskinleştirip dünyayı pekala anlayan canlı neşeli Molly’nin hayatının değişmeye yüz tuttuğu günlerin kaydını tutuyor. Ancak Molly’yi çok seven kocası Frank, onu bu karanlıktan çıkarmanın ve kendince daha yeğ tutulan aydınlıkla tanıştırmanın Molly’nin hayatını değiştirebileceğini düşünüyor. Elbet değiştiriyor ama beklenilenin aksi yönde…

Oyuncular Hakkında…

Dizem Kaftan

Bilgi Üniversitesi Sahne Sanatlarını bitirdikten sonra tiyatro eğitimini L’Ecole de Mime- Omnibus, Kanada Montreal’de  tamamladı. 2012 yılında Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Montreal’de 2005’de Performance Poetique  adlı oyunda Grup Magma ile çalışmış, 2006’da  Project Omnibus’de yer almıştır. 2001’den bu yana üyesi olduğu Zeynep Günsür yönetimindeki hareket tiyatrosu grubu ile Ülke-Yolculuk-Hafıza, Kesişmeler, İnsanlık Hali, Ahhval eserlerinde yer almıştır. 2008 yılında Şule Ateş yönetimindeki Vakit Tamam Beyler tiyatro oyununda oynamıştır. Molly Sweeney 2012 yılında Tilbe Saran yönetiminde çalıştığı son projesidir.

Mert Şişmanlar

Ankara Üniversitesi DTCF tiyatro bölümü mezunudur. Los Angeles’da Eric Morris yönetiminde oyunculuk eğitimi almıştır. Italya’da Antonio Fava’dan Comedia dell’Arte eğitimi almıştır. 2011 yılından itibaren Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama yüksek lisans programına devam etmektedir. Oynadığı oyunlar; Bir Halk Düşmanı Ankara DT.,Bizim Şarkımız, Talimhane Tiyatrosu., Sherlock Holmes, Tiyatro Akla Kara’dır.

Yazan   BRIAN FRIEL

Oynayanlar   DİZEM KAFTAN, MERT ŞİŞMANLAR

Proje       DİZEM KAFTAN

Çeviren   ZEYNEP AVCI

Video Tasarım ZEYNEP AKÇAY

Işık  DOĞU AKAL, OZAN CİHAN

Danışmanlar TİLBE SARAN, ZEYNEP GÜNSÜR, ÇETİN SARIKARTAL

Dekor Tasarım KERİME C. OBENİK

Asistanlar   CANSU DİNÇER, BURAK ÇEVİK, ULAŞ AKŞİT, IŞIL E. ÇEÇEN, TUĞRUL BOZKURT

Biletler Biletix’de

Ayrıntılı bilgi ve görseller için

email: cns_dncr@hotmail.com

kaftan.dizem@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.