Müzeyyen Senar'ın Hayatı Seyirci Karşısına Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Modern Dance Lab Müzeyyen Senar’ın hayatını anlatmaya hazırlanıyor. “Müzeyyen” adlı eser, Senar’ın hayatından kesitler anlatıyor. Librettosu Arzu Söğüt’e, koreografisi Başak Güneş ve Fırat Neziroğlu’na, kostüm-dekor tasarımı Ayten Huzur Öğütçü’ye ve müzik tasarımı Fırat Tosun’a ait olan “Müzeyyen” adlı eserin yönetmenliğini Fırat Neziroğlu yapıyor. Efsane Hanım Sema Moritz’in eşsiz sesi, Şirin Pancaroğlu’nun büyülü arpı ve Ünol Büyükgönenç’in yürekleri titreten yorumu da topluluk dansçılarına eşlik edecek.

Daha önce belgesellere konu olmuş olan Müzeyyen Senar’ın hayatı, ilk kez dans gösterisiyle de seyircinin karşısına çıkmış olacak. İlk amaçlarının dans gösterisi izlemeye alışkın olmayan İzmir’de bir seyirci kitlesi oluşturmak olduğunu belirten Neziroğlu, “Bunu düşlerini dansla buluşturan amatör bir toplulukla yapmak çok keyifli. İzmir’de dansın daha çok sevilmesine katkı yapabilirsek hedeflerimize ulaşmış olacağız. Bunun yanında bir sanatçıya yaşarken kıymet verdiğimizi göstermek ve büyüklüğünü genç nesle de tanıtmak tarif edilemez bir mutluluk ” dedi.

Temelleri 2011 yılında Fırat Neziroğlu’nun önderliğinde atılan Modern Dance Lab Topluluğu, İzmir’de bir ilk olarak düzenli modern dans gösterileri sunmaktadır. Hayatlarının bir döneminde dans etmiş ya da hiç dans etmemiş amatör dansçılardan oluşan topluluk, farklı meslek gruplarında çalışan insanların bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

Genetik Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Gıda Mühendisi, Çevre Mühendisi, Satış Temsilcisi, Lise Öğretmeni, Lise öğrencisi, Felsefe Öğretmeni, Araştırma Görevlisi, Hemşire, Okul öncesi Öğretmeni, Dramatik Yazar gibi farklı disiplinlerdeki 23 kişilik topluluk ilk gösterileri olan “Küçük Prens”le, Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Dansa Davet Festivali’nin yanı sıra İzmir’in çeşitli sahnelerinde de seyircisiyle buluşan topluluk, halen gösterilerini Karşıyaka Ege Sanat Merkezi’nde sürdürmektedir.

Paylaş.

Yanıtla