"Ölümsüzlük Ardında"nın Prömiyeri 26 Mart'ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / TİYATRO ANADOLU’nun yeni oyunu “ÖLÜMSÜZLÜK ARDINDA” 26 Mart 2013, salı akşamı gerçekleşecek prömiyeriyle seyirci karşısına çıkıyor. Tiyatro Anadolu oyuncularından Gökhan Soylu’nun yönettiği  “Ölümsüzlük Ardında” nın metni ise oyuncular tarafından oluşturuldu. Metin çalışması, temelde Melih Cevdet Anday’ın “Ölümsüzlük Ardında Gılgamış” şiirinden esinlenilerek, Gılgamış destanı üzerine birçok kaynağın incelenmesi sonucunda,  mümkün olduğunca yalın ve öz bir  anlatımın peşine düşerek gerçekleştirildi.

Işık, gölge ve kukla kullanımıyla güçlendirilen oyun,  Gılgamış’ın ölümsüzlük ardında başladığı yolculuğu bir masal havasında bizlere aktarıyor. Oyunun müzikleri Oktay Köseoğlu, hareket düzeni Suat Koyun, kostüm tasarımı Candan Günay, kukla ve gölge tasarımı Ebru Kara ve ışık tasarımı Duran Güngör tarafından yapıldı.

Ezgi Uzşen, Burcu Ergenekon, Berk Kırlak, Ozan Karaahmet, Aylin Aydoğdu, Simten Demirkol ve Süleyman Karaahmet’in rol aldığı “Ölümsüzlük Ardında” sezon boyunca AKM Tiyatro Salonu’nda sahnelecek.

Paylaş.

Yanıtla